Κάθε μήνα απασφαλίζει και από μία βόμβα ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, προκαλώντας αμηχανία στην Κουμουνδούρου αλλά και στους πολίτες. 
 
Μετά τη δήλωσή του για το επαχθές χρέος αλλά και την άλλη δήλωση ότι στην Ελλάδα πάσχουμε από χαμηλή φορολόγηση - συμφωνώντας ουσιαστικά με τις απόψεις του Γιάννη Στουρνάρα- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε άλλη μια βόμβα προκαλώντας σοκ. 
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως η έκτακτη εισφορά αποτελεί μια «τεχνική λεπτομέρεια» δευτερεύουσας σημασίας που δεν αποτελεί «το βασικό πρόβλημα του φορολογικού συστήματος». Αυτό μάλιστα το είπε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κατάργησης της έκτακτης εισφοράς, στο πλαίσιο των φορολογικών αλλαγών, που σχεδιάζει, ως κυβέρνηση, να εφαρμόσει το κόμμα του, εννοώντας πως το πιθανότερο είναι να μην καταργηθεί.
 
Ο κ. Σταθάκης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως «τις εκλογές πρέπει να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ πείθοντας την κοινωνία για τις θέσεις του», αλλά προφανώς και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει μάλλον να αντιληφθούν πως οι αντικρουόμενες και μεμονωμένες δηλώσεις «κλέβουν» πόντους από το κόμμα τους και σίγουρα δεν βοηθούν στην απόκτηση μιας ξεκάθαρης πολιτικής, κυρίως οικονομικής. 
 
Από τη μία τα σκισμένα μνημόνια στο Σύνταγμα και από την άλλη η διατήρηση έκτακτων φορολογικών μέτρων που πήραν οι μνημονιακές κυβερνήσεις μόνο κατηφόρα μπορούν να φέρουν, που ήδη αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και που σίγουρα δεν θέλουν να αποτυπωθεί και στις κάλπες του Μαίου.