Την Κύπρο επέλεξε το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος «Red Arrows» της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να συνεχίσει με καθαρό ουρανό την εκπαίδευσή -συντήρησή του.

Το θρυλικό αυτό σμήνος θα προσγειωθεί και θα εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο του Ακρωτηρίου που είναι βρετανική βάση. Κριτήριο της επιλογής αυτής ήταν ο αίθριος καιρός που εκτιμάται ότι θα επικρατεί στο πανέμορφο νησί της Αφροδίτης. 

Τα 12 αεροσκάφη του σμήνους Red Arrows που ταξιδεύουν για την Κύπρο απογειώθηκαν με ομίχλη από την αεροπορική βάση RAF Scampton και θα πραγματοποιήσουν στάση για ανεφοδιασμό στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Κρήτη προκειμένου να φτάσουν στη βάση του Ακρωτηρίου.

Ο αίθριος καιρός θα επιτρέψει στους Άγγλους πιλότους να εκπαιδευτούν στους ελιγμούς και στους σχηματισμούς ακριβείας που πραγματοποιούν με τα αεροσκάφη τους να απέχουν ελάχιστα μέτρα  το ένα από το άλλο! 

Οι Κύπριοι αλλά και οι τουρίστες εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν για πολύ καιρό μοναδικό θέαμα από την εκπαίδευση-συντήρηση των Red Arrows.