Τη στρατηγική του κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών, συζήτησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τη συμμετοχή βουλευτών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε και η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου, η οποία θα οριστικοποιηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνέρχεται το Σάββατο 5 Απριλίου.

Στην εισήγηση για τη στρατηγική υπογραμμίστηκε ότι η Δημοκρατική Αριστερά αναδεικνύει τη διαφορετική, προοδευτική και εφαρμόσιμη πρόταση της και διεκδικεί ισχυρή πολιτική εντολή τώρα για την έξοδο από την κρίση με ένα προοδευτικό πρόγραμμα, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Αγίου Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ευρωψηφοδέλτιο της «ΔΗΜΑΡ- Προοδευτική Παράταξη» αναμένεται να συμπεριληφθούν μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Χατζησωκράτης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Μαριλένα Κοππά, Πάνος Μπεγλίτης, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Δώρα Τσικαρδάνη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση, ασκήθηκε κριτική στον Γρηγόρη Ψαριανό για τις γνωστές δηλώσεις του κατά της ηγεσίας του κόμματος, ωστόσο τα μέλη της μειοψηφίας διαφώνησαν με την ανακοίνωση που εξεδόθη χθες και αποδοκίμαζε τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.