«Για άλλη μια φορά τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Eurostat διαψεύδουν πανηγυρικά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά για ανάκαμψη της οικονομίας και επερχόμενη ανάπτυξη» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία και προσθέτει:

«Τον Δεκέμβριο του 2013, η συνολική ανεργία ανήλθε στην Ελλάδα στο 27,5%, χωρίς βέβαια να υπολογίζονται οι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ανεξάρτητα αυτοαπασχολούμενοι συμπολίτες μας που έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση.
 
Ειδικότερα, η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους και στις γυναίκες. Όπως φαίνεται οι περικοπές των μισθών, οι συνεχώς αυξανόμενες απολύσεις εργαζομένων δεν αποτελούν «επαρκή κίνητρα» για τους εταίρους για να μπει η χώρα μας σε τροχιά ανάκαμψης.
 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη πρόταση για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα μας οδηγήσουν στην επανένταξή μας στις ευρωπαϊκές αγορές, με τα δυνατά όπλα που διαθέτουμε: τον πολιτισμό μας, το τουρισμό και την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων. Όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε την ανεργία και την κρίση».