Για τη διαγραφή του από τη ΝΔ και τη στάση που θα τηρήσει από εδώ και πέρα μίλησε στον ΣΚΑΪ και στον Βήμα Fm ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης αφήνοντας αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά.

Για την ψηφοφορία της Κυριακής στη Βουλή ο κ. Κακμαμάνης είπε: «Αυτό το νομοσχέδιο ήταν υπεράνω της ιδεολογικής αντοχής μου... Εγώ δεν άκουσα στην ομιλία του κ. Στουρνάρα, πριν από δύο ημέρες, στη Βουλή, να μιλάει για 12 προαπαιτούμενα, για να λάβουμε τη δόση. Σήμερα το άκουσα. Άρα αυτό είναι η απάντηση σε όσους μου είπαν ‘τώρα βρέθηκες να ρίξεις παρών, που φάγαμε το βόδι και έμεινε η ουρά;’ Φαίνεται όμως, ότι πέραν της ουράς υπάρχει και άλλο βόδι…». 

Παράλληλα, σημείωσε ότι «το επίμαχο άρθρο είχε και πιο σημαντικά πράγματα από το γάλα και τα φαρμακεία. Αντιλήφθηκα ότι, μετά τη φορολογία ακίνητων, η προσωπική μου αξιοπρέπεια δεν μου επέτρεπε να κάνω άλλη υποχώρηση».

Για το τι θα πράξει σε επόμενες ψηφοφορίες ανέφερε: 

«Εγώ δεν κάνω πολιτική αλητεία. Θα παραιτηθώ από βουλευτής αν έρθει κάτι, το οποίο δεν θα μπορώ να το ψηφίσω. Αν από την ψήφο μου εξαρτάται η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία δεν θα τη ρίξω. Δεν εξελέγην για να ανατρέψω την κυβέρνηση. Είναι η μοναδική περίπτωση που θα παραιτηθώ από βουλευτής».

Ο κ. Κακλαμάνης συμπλήρωσε ότι «αν συμφωνήσω με μια ουσιαστική πρόταση μομφής τότε θα παραιτηθώ από βουλευτής, αν όμως οι προτάσεις μομφής είναι ανούσιες σαν αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα στηρίξω την κυβέρνηση».
 
Για τη διαγραφή του έριξε «καρφιά» κατά του Αντώνη Σαμαρά. «Δεν έχω ματαιοδοξίες στη ζωή μου, ούτε χρειάζεται ένας ακόμη αρχηγός πολιτικού κόμματος σε αυτόν τον τόπο. Χρειάζεται σοβαρότητα και ενοποίηση χώρων μέσα στους οποίους θα επιτρέπεται η διαφωνία. Αυτό ήταν η πεμπτουσία της ΝΔ και τώρα έχει χαθεί» είπε προσθέτοντας:

«Επί Σαμαρά έχουν γίνει αν δεν κάνω λάθος 24 διαγραφές. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία της παράταξής μου. Αντίθετα ο Κ. Καραμανλής ενοποίησε την παράταξη».

Ο Νικ. Κακλαμάνης είπε «εγώ δεν νιώθω έχθρα για τον κ. Σαμαρά. Νιώθω απογοήτευση αλλά όχι έχθρα. Εκείνος με την κίνησή του να γράψει δίπλα στον κ. Τραγάκη, ο ίδιος, με στυλό τη διαγραφή μου, μάλλον έδειξε έχθρα».
 
Σημείωσε ότι «αν ένας αρχηγός θέλει να αποφύγει τη διπλή υποψηφιότητα υπάρχουν τρόποι. Με συζήτηση και με συναίνεση. Αυτό δεν έγινε» θεωρώντας ότι «η διαγραφή μου έγινε παράτυπα, καθώς δεν έχω λάβει κανένα σχετικό έγγραφο. Η διαγραφή γίνεται από πενταμελή ομάδα δεοντολογίας, που δεν ορίζεται από τον πρόεδρο της ΝΔ».
 
Ο ίδιος είπε ότι «το μόνο που δεν έκανε ο Σαμαράς ήταν να αναγγείλει την διαγραφή μου ο ίδιος, από μικροφώνου» ενώ σημείωσε:

«Από σήμερα το πρωί, οι δύο πρόεδροι των νομαρχιακών εκτελώντας, εντολές των μανδαρίνων της Συγγρού, πήραν τους επτά προέδρους των τοπικών της ΝΔ στο Δήμο της Αθήνας, (σημειολογικά να αναφέρω ότι προ Σαμαρά οι τοπικές ήταν 42 ενώ τώρα είναι 7) και τους είπαν ‘κοιτάξτε από τα μέλη σας ποιοι είναι υποψήφιοι με τον Κακλαμάνη και πείτε τους ή θα φύγουν ή θα τους διαγράψουμε’. Δηλαδή αθλιότητες και αστειότητες ταυτόχρονα».

Για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «στις δημοσκοπήσεις παίρνω ένα μεγάλο κομμάτι από τη ΝΔ, αλλά αντλώ και από άλλους πολιτικούς χώρους, επομένως 1+1 δεν κάνουν 2, όπως θεωρεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ώστε ένας υποψήφιος της ΝΔ να έχει διπλάσια ποσοστά». Για τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάθε βδομάδα μια ατυχή δήλωση, σαν να μη θέλει να κυβερνήσει. Γλίτωσε από το πολιτικό ρεζιλίκι τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σταμάτης, με τη στάση του την Κυριακή».

Οι συνεντεύξεις: