Καλύφθηκαν όλες οι ανάγκες που προέκυψαν για την εκτέλεση της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης στην Κεντροφρακινική Δημοκρατία, χωρίς να υπάρξει κάποια επιπλέον συμμετοχή της χώρας μας στην αποστολή αυτή.

Θυμίζουμε ότι η Ε.Ε. αποφάσισε την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης εκεί καθώς μαίνονται μάχες μεταξύ των κρατικών δυνάμεων της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και ανταρτών.

Η έλλειψη των αντρών που είχε σημειωθεί στη συμπλήρωση των ομάδων που θα συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτή καλύφθηκαν από τη Γαλλία, όπως πρόσφατα αποφασίστηκε. Μάλιστα έως τις 15 Απριλίου θα πρέπει να βρίσκονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία μία ομάδα 200 ατόμων και ένα μήνα μετά θα ακολουθήσει και άλλο ένα τμήμα το οποίο θα αριθμεί 500 άνδρες.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο οποίος είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα πάει ούτε ένας Έλληνας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Επίσης οι στρατηγικές εναέριες μεταφορές θα γίνουν από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και τη Σουηδία με δικά τους μέσα.

Λύθηκε ακόμα και το θέμα των επικοινωνιών καθώς θα δοθεί το απαιτούμενο υλικό από γαλλική μεγάλη εταιρία που παράγει τέτοιες συσκευές. Το συγκεκριμένο κόστος , θα πληρωθεί από τον ειδικό λογαριασμό που υπάρχει στις Βρυξέλλες για τις Ευρωπαϊκές στρατιωτικές επιχειρήσεις (ΑΘΗΝΑ).

Επιλέον πληροφορίες, από το Ελληνικό Πεντάγωνο, αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για την χώρα μας.

Γ.Κοκ.