Επίθεση κατά αυτών «που δεν έχουν διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και συνεχίζουν να επενδύουν στις δημοσκοπήσεις που, ως μοναδικό στόχο έχουν, να επιβάλλουν, βάσει των κανόνων της επικοινωνίας, τους ανθρώπους που τους εξυπηρετούν», εξαπέλυσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Καπερνάρος, με αφορμή έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Καπερνάρος κατηγορεί -χωρίς όμως να γίνει συγκεκριμένος- «γνωστά κανάλια που προωθούν συγκεκριμένα πρόσωπα», ενώ αναρωτιέται εάν γίνεται δημοσκόπηση, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα πρόσωπα των συνδυασμών.

«Δυστυχώς γι' αυτούς, η ιστορία θα επαναληφθεί και θα ξαναχάσουν, ο κόσμος έχει αντιληφθεί πλήρως τι συμβαίνει, βλέπει ποιοι προωθούνται καθημερινά στα «γνωστά» κανάλια, βλέπει την αγωνία τους να «σπρώξουν» συγκεκριμένα πρόσωπα», είπε ο κ.Καπερνάρος και αναρωτήθηκε:

«Γίνονται δημοσκοπήσεις με τόσο υψηλά ποσοστά πολιτών που αρνούνται να απαντήσουν;».

Και κατέληξε:

«Εσείς που ιδρώνετε καθημερινά για να προωθήσετε φίλους και συνεργάτες, να ξέρετε ότι η πραγματική δημοσκόπηση θα γίνει στην κάλπη, βέβαια, καλό θα ήταν έως τότε, να παρέμβει η δικαιοσύνη για τις μεθόδους που ακολουθείτε και να μάθει ο ελληνικός λαός το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζετε».