Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

«Με τη φράση τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί όλα κατακτούνται με μάχες και αγώνες» ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε από την Σύρο όπου μίλησε χθες το βράδυ  το στίγμα της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος του ενώ ταυτόχρονα όπως λένε οι συνεργάτες του αποδυνάμωσε το επιχείρημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι υπόσχεται πράγματα που δεν γίνονται. 

«Εμείς, είπε , την τέχνη των πελατειακών σχέσεων δεν την ξέρουμε και δεν έχουμε σκοπό να τη σπουδάσουμε. Θέλουμε να καταργήσουμε το πανεπιστήμιο του παλαιοκομματισμού, του ρουσφετιού, των πέτσινων υποσχέσεων και των κάλπικων δεσμεύσεων.» 

Όπως έλεγαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα θεωρήθηκε επιβεβλημένη από την στιγμή που όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα είναι πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές αλλά και θα διεκδικήσει άνετα την πρωτιά στις βουλευτικές εκλογές. 

«Ζητάμε από τους πολίτες μια έντιμη ψήφο έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και γι’ αυτό  προσπαθούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα . Δεν υποσχόμαστε ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα ούτε ότι από την μία μέρα στην άλλη θα αποκατασταθούν οι αδικίες. Δεν ζητάμε από τους πολίτες  την επιείκεια  , αλλά την συστράτευση για να είμαστε πιο δυνατοί στην διαπραγμάτευση. « 

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναφέρονταν ακόμα στο Γιουρογκρουπ  και στα καλά λόγια του  Ντάισελμπλουμ λέγοντας ότι αυτά συνοδεύτηκαν από το ενδεχόμενο ενός δανείου με όρους τρόικας και μνημονίου . « Εδώ και πολύ καιρό λέμε ότι οι δανειστές μας θα ζητήσουν και άλλα πράγματα από την κυβέρνηση και τώρα επιβεβαιωνόμαστε  έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο κύριος  Σόιμπλε και ο κύριος  Ντάισελμπλουμ, μας έδωσαν συγχαρητήρια που τα καταφέραμε τόσο καλά. 

Συγχαρητήρια που τα καταφέραμε να εξοντώσουμε τη μεσαία τάξη, να αυξήσουμε στο 30% την ανεργία, να διώξουμε 300.000 νέους επιστήμονες, να έχουμε τρία εκατομμύρια άνεργους, να έχουμε χιλιάδες παιδιά που υποσιτίζονται και πανευρωπαϊκό ρεκόρ στις αυτοκτονίες.»