Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι εκτός ελέγχου με την κόντρα Βενιζέλου - Παπανδρέου να ανατροφοδοτείται και να αναζωπυρώνεται καθημερινά. 
 
Η σχέση των δύο έφτασε στα άκρα μετά το «όχι» Παπανδρέου στην ψηφοφορία της Κυριακής στη Βουλή και τη δήλωση - αιχμή Βενιζέλου περί «εκκρεμοτήτων Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ». 
 
Η διαμάχη των δύο κορυφαίων έχει περάσει και στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη συνεδρίαση χθες του συντονιστικού της να διακόπτεται ενώ ακούγονταν κραυγές αλλά εκφράζονταν και φόβοι για οριστική διάλυση του κόμματος. 
 
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, την υπόθεση ανέλαβαν δύο πρωτοκλασάτα στελέχη ώστε να ρίξουν τους τόνους ενώ δεν αποκλείεται παρόμοιες πρωτοβουλίες να ληφθούν στο άμεσο μέλλον ώστε να τελειώσει μια για πάντα το ΠΑΣΟΚ «με τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου». 
 
Η Φώφη Γεννηματά με συνέντευξή της στο Έθνος έστειλε σκληρό μήνυμα στον πρώην και στον νυν υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι ώρα να μιλήσει κανείς για το προσωπικό δίκαιο ή άδικο. Δεν είναι ώρα να λύσουμε τους λογαριασμούς μας». 
 
Η κ. Γεννηματά  ανέφερε επίσης πως «δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε αυτή την παράταξη να διαλυθεί ανυπεράσπιστη και να αποτελέσει το άλλοθι ενός πολιτικού συστήματος που δεν θέλει να αλλάξει και απλώς αναζητεί εξιλαστήριο θύμα. Έχουμε την ευθύνη να απαντήσουμε στις αγωνίες και τις ελπίδες, να δώσουμε νέα πνοή στο κίνημα, να ανατρέψουμε ιδεολογήματα και να αναμετρηθούμε με τον λαϊκισμό».
 
Το ίδιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος έκανε λόγο για «κομματική ανευθυνότητα».
 
«Ζούμε ημέρες κομματικής ανευθυνότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπωρεί τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ αυτοκαταστρέφεται με επιμέλεια. Οι πολίτες χάνουν και στη μια και στην άλλη περίπτωση» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Χρυσοχοΐδης. 
 
Το μόνο σίγουρο είναι πως το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη, λίγο πριν τις εκλογές,  κάθε μέρα χειροτερεύει... επηρεάζοντας την πορεία του κόμματος είτε αυτό λέγεται ΠΑΣΟΚ είτε «Ελιά».