Ενώπιον του Πρωθυπουργού βρέθηκε ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Ηλίας Κασιδιάρης και περιέχει τον διάλογο των δύο ανδρών σχετικά με τις συλλήψεις και τις δικαστικές εξελίξεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εξηγήσεις του κ. Μπαλτάκου είναι ανεπαρκείς και ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει άμεσα την παραίτησή του. 

Όπως δήλωσε μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «αν τα πράγματα ειναι έτσι όπως παρουσιάζονται ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει καμία θέση στην κυβέρνηση».

Εξετάζεται ωστόσο  να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη για υποκλοπή και χρήση παράνομου υλικού.

Την ίδια ώρα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη δήλωνε στη Βουλή πως «ο κ. Μπαλτάκος θα ανακοινώσει σε λίγο την απόφασή του την οποία είχε λάβει πολύ πριν του ζητηθεί», υπογραμμίζοντας πως «είναι απόφαση που είχε λάβει ο κ. Μπαλτάκος πολύ πριν δημιουργηθεί το συγκεκριμένο θέμα».

Έντονες αντιδράσεις για το θέμα υπάρχουν από όλα τα κόμματα με το ΠΑΣΟΚ να ζητά την άμεση παραίτηση του κ. Μπαλτάκου.
 
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως «η παρουσία  στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό «πρόβλημα», όπως είχε πει  χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες  ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό  μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και  το σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που την διέπει».
 
Και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.