Τριάντα οκτώ οι παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο σε λιγότερο από 24 ώρες...

Τριάντα οκτώ οι παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο σε λιγότερο από 24 ώρες...

Μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη του Τ. Ερντογάν, η οποία τον ισχυροποίησε πολιτικά, οι στρατηγοί της Άγκυρας, με τις ευλογίες του από ότι φαίνεται, εξαπέλυσαν μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας.

Σε λιγότερο από εικοσιτέσσερις ώρες τα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τα ελληνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα τριάντα οκτώ φορές (!).

Χτες εισήλθαν στο Αιγαίο τουρκικά μαχητικά, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, ακόμα και ελικόπτερα πραγματοποιώντας συνολικά είκοσι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας. Σήμερα βρέθηκαν στο Αιγαίο τέσσερα μαχητικά από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα και δύο αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου-ναυτικής συνεργασίας (CN-235). Στο τελευταίο τους μπαράζ οι παραβιάσεις τους περιορίστηκαν στις 18.

Να σημειωθεί ότι τα τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου δείχνουν μία επιμονή στην καταγραφή του αντιαεροπορικού μας συστήματος που βρίσκεται στα ελληνικά νησιά πλησίον των τουρκικών ακτών.

Όλα τα εχθρικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν από ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Γ.Κοκ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο