current views are: 1

2 Απριλίου 2014
Δημοσίευση15:47

Αντιπαράθεση Βαρβιτσιώτη – αντιπολίτευσης για το θέμα Μπαλτάκου

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ζήτησαν τις παραιτήσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, σημειώθηκε στη Βουλή, με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να απαντά ότι στη πολιτική δεν υπάρχει συλλογική, αλλά ατομική ευθύνη.

Δημοσίευση 15:47’
αρθρο-newpost

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ζήτησαν τις παραιτήσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, σημειώθηκε στη Βουλή, με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να απαντά ότι στη πολιτική δεν υπάρχει συλλογική, αλλά ατομική ευθύνη.

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ζήτησαν τις παραιτήσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, σημειώθηκε στη Βουλή, με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να απαντά ότι στη πολιτική δεν υπάρχει συλλογική, αλλά ατομική ευθύνη.

Αφορμή στάθηκε το βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας, με τη συνομιλία του παραιτηθέντα γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

«Στην πολιτική δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη, αλλά ατομική και να μην ζητάτε συνεχώς την παραίτηση της κυβέρνησης για κάθε θέμα που προκύπτει. Υπάρχει το θέμα της ατομικής πολιτικής ευθύνης, της συλλογικής πολιτικής ευθύνης και της ατομικής ποινικής ευθύνης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας.

Παράλληλα, απαντώντας στις αιτιάσεις περί κατάργησης της διάκρισης των εξουσιών, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ιδεολογικά και πολιτικά πρέπει με την δικιά μας συμπεριφορά να στηρίζουμε τη διάκριση των εξουσιών. Αν δεν καταφέρνουμε να το κάνουμε πράξη και αποτυγχάνουμε να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο θεσμικό βήμα προς τα εμπρός τότε πλήττουμε το πολιτικό σύστημα. Πρέπει πράγματι να ξεκαθαρίσουμε τους ρόλους, διαφορετικά θα έχουμε γυρίσει σε άλλες εποχές».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, υποστήριξε ότι «μετά το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του κυρίου Μπαλτάκου».

«Εμπλέκονται σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την διάκριση των εξουσιών και δύο κορυφαίοι υπουργοί της, ο κύριος Αθανασίου και ο κύριος Δένδιας, οι οποίοι πρέπει να έρθουν και να δώσουν εξηγήσεις στη Βουλή μαζί με τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο κύριος Παπαδημούλης.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, ζήτησε την άμεση παύση του κυρίου Μπαλτάκου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Και για την δικαιοσύνη και για την κυβέρνηση δεν υπάρχει όχι μέρα, αλλά ούτε ένα λεπτό χρόνος στο να παραμένει οποιαδήποτε σκιά στα όσα ακούστηκαν στη Βουλή» και έκανε λόγο για «εκλεκτικές συγγένειες με τους φιλοναζί και τις ακροδεξιές αντιλήψεις που αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης σημείωσε ότι το κόμμα του αποχωρώντας από την συγκυβέρνηση είχε καταγγείλει ευθέως ότι στενός κύκλος ανθρώπων του πρωθυπουργού βρίσκεται σε προνομιακή συζήτηση με την Χρυσή Αυγή και από κοινού διαμορφώνουν και παίζουν καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, έκανε λόγο για κυβερνητική ανοχή που υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι, αποδεικνύεται ότι η Χρυσή Αυγή είχε κυβερνητική ανοχή.

«Ο ελληνικός λαός κατάλαβε πλέον ότι είναι πολιτική η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ έκανε λόγο για πραξικοπηματικές ενέργειες μιας κυβέρνησης που καταρρέει. «Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρξαν φωνές που λειτούργησαν ως συνήγοροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής», ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, προσθέτοντας ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά την ουσία της δημοκρατίας».

Να παραιτηθεί συνολικά η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς, ενώ τόνισε ότι αν επιχειρηθεί συγκάλυψη του σοβαρού αυτού θέματος το κόμμα του θα αξιοποιήσει όλα τα πολιτικά και θεσμικά όπλα ώστε να ξεκαθαριστεί πλήρως.


σχετικα αρθρα