Το επεισόδιο που έλαβε χώρα σήμερα στον πρώτο όροφο της Βουλής στο σημείο που βρίσκονται τα γραφεία της ΧΑ αλλά και το γραφείο Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, με πρωταγωνιστή τον υιό Μπαλτάκο και βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής καταδίκασαν όλα τα κόμματα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια επεισόδια. Δυστυχώς, αν άρχισαν και εδώ μέσα να γίνονται αυτά, θα πρέπει η Βουλή να πάρει αυστηρότερα μέτρα», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Δριβελέγκας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ζήτησε το λόγο και ενημέρωσε την Ολομέλεια, ότι έτυχε να παρακολουθήσει καθώς ανέβαινε στο δεύτερο όροφο, το περιστατικό έξω από το γραφείο του κ. Μπαλτάκου. «Εγώ αυτό που είδα ήταν πρωτοφανείς σκηνές με ξυλοδαρμούς που μόνο στο φάρ ουέστ θα βλέπαμε», είπε ο κ. Κουκουλόπουλος και ζήτησε «να διερευνηθούν τα γεγονότα που είδε με τα μάτια του και άκουσε με τα αυτιά του» και που δεν έχουν καμία θέση στο κοινοβούλιο και δήλωσε έτοιμος να συνδράμει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Εμείς καταδικάζουμε κάθε επεισόδιο που παραπέμπει σε τραμπουκισμό. Όποιος συμπεριφέρεται τραμπούκικα θα τιμωρηθεί γι΄ αυτό το οποίο κάνει, από τη Δικαιοσύνη» ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και πρόσθεσε, ότι και «εδώ υπάρχει και πάλι ατομική ευθύνη, ενδεχομένως και οικογενειακή αν ο γιος του Γραμματέα της Κυβέρνησης προκάλεσε επεισόδιο μέσα στη Βουλή».

Η κ. Βούλτεψη αναφέρθηκε όμως και στο περιεχόμενο του βίντεο το οποίο αποκαλύφθηκε σήμερα σημειώνοντας, ότι «η ευθύνη είναι εντελώς ατομική. Ανελήφθη από τον Γραμματέα της Κυβέρνησης ο οποίος παραιτήθηκε. Ήδη είχε προηγηθεί δήλωση του πρωθυπουργού από την οποία προκύπτει ότι κατ΄ουσίαν ο Γραμματέας της Κυβέρνησης αποπέμφθηκε. Από εκεί και πέρα η ΝΔ δεν παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και εξετάζει συγκεκριμένα στοιχεία, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό και προπαγανδιστικά να πάμε σε ένα βίντεο που ουσιαστικά κινδυνεύει να αθωώσει και εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται αυτή η Οργάνωση».

Στο επεισόδιο αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. «Δεν γνωρίζω ποιος ήρξατο χειρών αδίκων», είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Πληροφορήθηκα πριν λίγη ώρα από τα ΜΜΕ, ότι ο γιος του Μπαλτάκου συνεπλάκη με βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στο κτίριο της Βουλής και στη συνέχεια υπήρξαν και επεισόδια και ξυλοδαρμός ανάμεσα σε άνδρες της ασφάλειας. Το θεωρώ απαράδεκτο να πλακώνονται μέσα στα γραφεία και το κτίριο της Βουλής, σαν να είναι ξεκαθάρισμα ακροδεξιών συμμοριών. Το προεδρείο να επιβεβαιώσει το γεγονός, να πάρει μέτρα, ακόμη και αν κάποιοι το ερμηνεύουν ως ενδοοικογενειακή βία». Ταυτόχρονα ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «αυτό που έκανε ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν αστοχία, ήταν ομολογία αντιδημοκρατικών πράξεων και μεθοδεύσεων. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίση που δεν μπορεί να την ξεπεράσει κρυπτόμενη πίσω από την παραίτηση κ. Μπαλτάκου».