«Η Ελλάδα βλέπει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την μεγάλη προσπάθειά της όπως αναγνωρίστηκε από το Eurogroup κατά την τελευταία του συνεδρίαση που έγινε στη χώρα μας», δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ρόδη Κράτσα, για το Eurogroup στην Αθήνα.

Η κ. Κράτσα τόνισε ότι με την απόφαση  για τη σταδιακή εκταμίευση της δόσης του δανείου, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος της χώρας μας για τους επόμενους 12 μήνες.

«Όλοι τόνισαν κάτι που το γνωρίζουμε κι εμείς. Ότι πρέπει να συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις στο άνοιγμα των επαγγελμάτων, στη λειτουργία του ανταγωνισμού, για να έλθουν νέες ευκαιρίες και μείωση του κόστους αγαθών και υπηρεσιών. Μεταρρυθμίσεις επίσης στην αγορά εργασίας, στην πάταξη της φοροδιαφυγής στην αγορά, ενέργειας και τις αποκρατικοποιήσεις, για να ενθαρρυνθεί η ιδιωτική επένδυση και να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Απαιτείται και συντονισμός, για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ μαζί με την τεχνική βοήθεια που προσφέρουν οι εταίροι, τους πόρους του δανείου και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Επιπλέον, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, δήλωσε ότι «ο δρόμος δεν είναι εύκολος, αλλά είναι σίγουρος, αρκεί να τον διανύσουμε σε περιβάλλον πολιτικά σταθερό και δημοσιονομικά υγιές. Η προσοχή μας τώρα είναι στραμμένη στην πέμπτη Μάιου όπου αναμένεται το Eurogroup να θέσει τις βάσεις της συζήτησης για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Η Ελλάδα σύντομα θα πάρει την τύχη της στα χέρια της και οι Έλληνες θα αρχίσουν να βλέπουν τα θετικά αποτελέσματα στη ζωή τους, σταδιακά αλλά σίγουρα».