Η Ελλάδα άφησε τα χειρότερα της κρίσης πίσω της και τώρα εξετάζει την έκδοση ομολόγων μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, διαμηνύει ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα επέστρεψε», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

«Δύο χρόνια πριν, ήμασταν στο επίκεντρο της οικονομικής αστάθειας της περιοχής και ήμασταν μια ασταθής χώρα σε μια σχετικά σταθερή περιοχή. Πλέον, η κατάσταση ίναι εντελώς διαφορετική: Η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά και υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια γύρω από την Ελλάδα». 

Όσον αφορά στην προοπτική εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι το timing της έκδοσης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο αυτή να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός εντόπισε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως οι start up εταιρείες δημιουργούν θέσεις εργασίας για τους νέους. «Πιάσαμε πάτο και τώρα βρισκόμαστε στην ανοδική καμπύλη. Βρισκόμαστε στην αρχή της ανοδικής καμπύλης», συμπλήρωσε.

«Οι πιο σημαντικές λέξεις τώρα, είναι η σταθερότητα και η ανάπτυξη. Δεν πρέπει να χάσω την κατεύθυνσή μου. Μπροστά έως το τέλος. Δεν θα κάνω ζιγκ ζαγκ», τόνισε και πρόσθεσε ότι παρά τα προβλήματα της ανεργίας και της ρευστότητας, τα οποία αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα στην κρίση.

«Η εικόνα και η αντίληψη για την Ελλάδα διεθνώς έχει αλλάξει επίσης. Μια νέα ψυχολογία και ένα νέο κλίμα εμφανίζονται στην Ελλάδα και για αυτό λέω ότι η Ελλάδα επέστρεψε», κατέληξε.