«Τεχνητή» χαρακτήρισε την «τρικυμία» που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα της συνομιλίας του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου και του βουλευτή της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος παράλληλα χαρακτήρισε αστειότητες τα περί παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Αθανασίου επεσήμανε πως τα όσα συνέβησαν σήμερα έγιναν για να «αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής» και χαρακτήρισε «φαντασιώσεις» και «αστειότητα» τα περί παρεμβάσεων στο ανακριτικό έργο σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Διέψευσε εξάλλου το φερόμενο τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά στον ίδιο και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τόνισε πως κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου την επομένη της σύλληψης των τριών πρωταιτίων για το θάνατο του Παύλου Φύσσα, ο «πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός και δήλωσε τότε πως θα λειτουργήσει το κράτος δικαίου, ενώ ζήτησε τότε να μην υπάρξει καμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση».

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, όταν απολογήθηκαν ο κ. Κασιδιάρης και ο κ. Παναγιώταρος «βρισκόμουν στις Βρυξέλλες και είχα υποχρέωση να ενημερωθώ για την εξέλιξη των απολογιών. Έτσι πήρα τηλέφωνο την προϊσταμένη του Πρωτοδικείο και με ενημέρωσε πως αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μετά ενημέρωσα τον κ. Σαμαρά».

Σχετικά με τη συνομιλία ο υπουργός σημείωσε πως ο κ. Μπαλτάκος δεν είχε κανένα λόγο για να συνομιλεί με τον κ. Κασιδιάρη. «Ο κ. Μπαλτάκος έδωσε μία εξήγηση και δεν θέλω να την αμφισβητήσω. Είπε πως ήθελε να ξεφορτωθεί τον Κασιδιάρη», είπε ο κ. Αθανασίου και επανέλαβε πως ούτε ο ίδιος, ούτε ο κ. Δενδιας παρενέβησαν στο έργο της Δικαιοσύνης.

«Αν υποθέσουμε ότι έκανα παρέμβαση στη δικαιοσύνη, πρώτον θα την έκανα στους ανακριτές και όχι στην προϊσταμένη του Πρωτοδικείου. Και δεύτερον, εάν έκανα παρέμβαση, τότε γιατί δεν προφυλακίστηκε τελικά ο κ. Κασιδιάρης;», διερωτήθηκε.

Όσον αφορά την Ευτέρπη Κουτζαμάνη, σημείωσε πως όσα ειπώθηκαν για αυτήν και τον διορισμό της ήταν «αστειότητες». «Η κ. Κουτζαμάνη είναι η αρχαιότερη εισαγγελέας στον Άρειο Πάγο. Είναι ικανότατη και έχει δείξει δείγματα γραφής για τη νομομάθεια της, τις ικανότητες και το ήθος της», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως είναι «τυχαίο το ότι κατάγεται από την πατρίδα μου».

Παράλληλα εξέφρασε ερωτήματα σχετικά με τη γνησιότητα του βίντεο, και διερωτήθηκε γιατί παρουσιάστηκε αυτό το βίντεο τώρα και όχι τόσους μήνες που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα.

«Ο πρωθυπουργός ήταν έξαλλος από την κατάσταση αυτή», σημείωσε ο κ. Αθανασίου και προσέθεσε:

«Ο κ. Σαμαράς δεν γνώριζε τίποτα και ουδέποτε φαίνεται να ενημερώθηκε για αυτές τις συνομιλίες».

Ο κ. Αθανασίου εξαπέλυσε επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ , λέγοντας πως «οι αντιφάσεις και οι παλίνδρομες της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μας αγγίζουν. Ας μας πουν, τελικά είχαμε ανοχή απέναντι στη ΧΑ και την καλύπταμε ή την πολεμούσαμε; Μέχρι πριν από λίγες η μέρες συνεδρίαζαν (σ.σ ο ΣΥΡΙΖΑ) για το εάν θα υποστηρίξουν στη Βουλή ή όχι την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής».

Παράλληλα, έκανε ξεκάθαρο πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. «Παραιτείται κάποιος ο οποίος δεν είναι συνεπής στα καθήκοντά του, όποιος τορπιλίζει το κυβερνητικό έργο ή με τις πράξεις του έχει πλήξει τη συνοχή της κυβέρνησης. Στο κάτω – κάτω είναι απόφαση του πρωθυπουργού. Δεν θα παραιτηθώ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλα επιχειρήματα και για αυτό όταν βλέπει κάποιον υπουργό να κάνει έργο, ζητεί την παραίτησή του», είπε χαρακτηριστικά.