Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Του Λαζάρου  θα αποφασιστεί τελικά το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η προγραμματισμένη για μεθαύριο ΚΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναβλήθηκε για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αφού οι υποψηφιότητες είναι πάρα πολλές και οι ισορροπίες που πρέπει να κρατηθούν ακόμα περισσότερες. 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιθυμούν στο Ευρωψηφοδέλτιο να υπάρχουν στελέχη όλων των τάσεων για αυτονόητους λόγους  αλλά και εκπρόσωποι όλων των  τάξεων για δοθεί το στίγμα της συγκεκριμένης εκλογικής αναμέτρησης. 

Όπως λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τα αιτήματα για την ευρωβουλή είναι τόσα πολλά που θα πρέπει να γίνει μια προσεκτική επιλογή των προσωπικοτήτων που θα τεθούν προς έγκριση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ήδη την περασμένη Τρίτη έγινε μια πρώτη συζήτηση στην Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση στην οποία όμως δεν άνοιξε το θέμα των ονομάτων  παρά την αγωνία των υποψηφίων. Έτσι τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει και νέου η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταλήξει στα ονόματα που θα προτείνει για το ευρωψηφοδέλτιο .  

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως σίγουροι για να βρεθούν στο ψηφοδέλτιο της Ευρωβουλής θεωρούνται ο βουλευτής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης, ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής ,ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος Γιάννης Μηλιός ,τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Στέλιος Παπάς (υπεύθυνος Ευρωπαϊκής Πολιτικής), η Σόφη Παπαδογιάννη (Αριστ. Πλατφόρμα) και η Νατάσσα Θεοδωρακόπουλου, ο συνταγματολόγοι Γιώργος Κατρούγκαλος και Κώστας Χρυσόγονος ,ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, οι δημοσιογράφοι Νίκος Ξυδάκης και Στέλιος Κούλογλου ,η καθηγήτρια πανεπιστημίου Σία Αναγνωστοπούλου, ο πρώην ευρωβουλευτής Πάνος Τριγάζης, ο διευθυντής του Ινστιτούτου “Νίκος Πουλαντζάς" Χάρης Γολέμης, από την μουσουλμανική μειονότητα ο πρώην βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά ,ο Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης ,οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ ακούγονται τα ονόματα των συγγραφέων Μάρως Δούκας, Ιωάννας Καρυστιάνη και Ρέας Γαλανάκη.