Στις πολιτικές ευθύνες στο θέμα που ανέκυψε με τον πρώην  Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο δίνει βάρος το ΚΚΕ, όπως τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στο STAR ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε πως «όλη αυτή η κατάσταση αλλά και η δήλωσή του ότι είναι αντικομμουνιστής από την ώρα που γεννήθηκε, δείχνουν άνθρωπο όχι απλώς αντιδραστικό, δείχνουν άνθρωπο που δεν έπρεπε να βρίσκεται στη θέση του γραμματέα της κυβέρνησης σε καμία χρονική στιγμή. Οι πολιτικές ευθύνες είναι μέγιστες: ήξερε η κυβέρνηση, ή στελέχη της κυβέρνησης, ή ο πρωθυπουργός όλα αυτά ή μέρος αυτών;»

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ο Κασιδιάρης στο δεύτερο γύρο

Στην ερώτηση τι θα κάνουν οι ψηφοφόρο του ΚΚΕ αν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών «περάσουν» υποψηφιότητες της Χρυσής Αυγής, όπως αυτή του Ηλία Κασιδιάρη στην Αθήνα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε: «αυτό είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Και πρόσθεσε πως: «Η μάχη των εκλογών κρίνεται κυρίως στον πρώτο γύρο, η στάση του ΚΚΕ θα είναι συνεπής και στους δύο γύρους».

«Δεν θα χρησιμοποιούσα την έκφραση "τσόγλαν μπόι"»

Για την επίθεση της Λιάνας Κανέλη εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και τον χαρακτηρισμό «τσόγλαν μπόι» που του απέδωσε, ο γ.γ του ΚΚΕ τόνισε:
«Εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτήν την έκφραση, στο ΚΚΕ αυτές οι λέξεις δεν είναι συνήθεις, ήταν μια έκφραση της στιγμής» και πρόσθεσε πως «για έναν άνθρωπο που δίνει την άδεια να γυριστεί ντοκιμαντέρ για τον εαυτό του, υπάρχουν στα λεξικά πολλές λέξεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν: από αμετροέπεια μέχρι αμοραλισμός».