Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Το ενδεχόμενο της πρότασης μομφής εξετάζει σοβαρά η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά την υπόθεση Μπαλτάκου που αποκαλύφθηκε χθες. 
 
Από την πρώτη στιγμή οι ΑΝΕΛ και ο πρόεδρος τους Πάνος Καμμένος ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης καθώς όπως ισχυρίστηκε έχει προσωπικές ευθύνες ο Αντώνης Σαμαράς για τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης. 
 
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς μιλώντας στο Mega άφησε να εννοηθεί πως εξετάζεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς όπως είπε δεν θα υπάρξει η απαιτούμενη ευαισθησία από πλευράς πρωθυπουργού για να παραιτηθεί, οπότε οι ΑΝΕΛ θα εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Τέρενς Κουίκ ο οποίος σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη επανέλαβε  τη δήλωση του κ. Καμμένου ενώ ερωτηθείς για το αν τελικά οι ΑΝΕΛ θα καταθέσουν πρόταση μομφής τους παρέπεμψε στις δηλώσεις του Νότη Μαριά ότι οι ΑΝΕΛ θα κινήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΑΝΕΛ εξετάζουν το ενδεχόμενο της πρότασης δυσπιστίας  ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει υπό δύο προϋποθέσεις: αρχικά να βρεθούν οι 50 βουλευτές που θα την υπογράφουν, που σημαίνει ότι εκτός από τους 15 βουλευτές του κόμματος θα πρέπει να βρεθούν άλλοι 35 από την αντιπολίτευση για να την υπογράψουν. 
 
Σε δεύτερη φάση η πρόταση θα πρέπει να κατατεθεί στις 8 Μαΐου ώστε να έχει παρέλθει το εξάμηνο που προβλέπεται από την προηγούμενη πρόταση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο με αφορμή την ΕΡΤ και η οποία είχε δεκτή για συζήτηση από την κυβέρνηση ωστόσο είχε καταψηφιστεί από την πλειοψηφία των βουλευτών. 
 
Η πρόσφατη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπολογίζεται καθώς δεν έγινε δεκτή και δεν συζητήθηκε. 
 
Εαν ένα τέτοιο σενάριο πάντως επαληθευτεί τότε θα πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης καθώς η πρόταση θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.