Έκρηξη χειροβομβίδας σήμερα στο πεδίο βολής Ασγάτας, προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ενός στρατιώτη και ενός στελέχους της Εθνικής Φρουράς.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λεμεσού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες της Κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος» νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Πρόκειται για τον οπλίτη Αντρέα Δουλαπάς 18 ετών και τον αξιωματικό της Ε.Φ Άθω Γιαννακού 38 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας , ο στρατιώτης υπέστη ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού από τον καρπό, ενώ φέρει και τραύματα από θραύσματα στο πρόσωπο, τον κορμό και την κοιλιακή χώρα. O 18χρονος στρατιώτης έχει ήδη υποβληθεί σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και τώρα βρίσκεται στο χειρουργείο και υποβάλλεται σε μικροχειρουργική επέμβαση με στόχο να διασθωεί το χέρι του. Η κατάστασή του σύμφωνα με τους ιατρούς είναι σοβαρή, αλλά η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο δεύτερος τραυματίας φέρει μάλλον επιφανειακά τραύματα από θραύσματα στο πρόσωπο και στο σώμα.

Στο νοσοκομείο έσπευσε ο υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Ναυτικού, καθώς ο στρατιώτης υπάγεται στη Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών. Ταυτόχρονα έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των τραυματιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατιώτης ήταν ο τελευταίος εκπαιδευόμενος που έριξε χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη κάτω από συνθήκες που διερευνώνται.

Σύμφωνα με κάποιους έσκασε η χειροβομβίδα αμέσως μόλις την απασφάλισε ο στρατιώτης.

Η ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Άμυνας

«Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, κατά την προγραμματισμένη βολή χειροβομβίδας στο πεδίο βολής Ασγάτας, τραυματίστηκαν δυο άτομα, ένας οπλίτης και ένα στέλεχος της Εθνικής Φρουράς, οι οποία διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται.

Περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν στη συνέχεια».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας, Σωκράτης Χάσικος, ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στη Βουλή και τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, από την οποία αποχώρησε εσπευσμένα.

Είπε πως ήδη άρχισε η διερεύνηση του ατυχήματος, ενώ τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η περίθαλψη των τραυματιών και η υγεία τους. 

Γ.Κοκ.