Στην Αθήνα Πέμπτη και Παρασκευή η άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

Στην Αθήνα Πέμπτη και Παρασκευή η άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., η Αθήνα φιλοξενεί αύριο και μεθαύριο (4-5 Απριλίου) την εξαμηνιαία άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (το επονομαζόμενο «Gymnich» που πήρε το όνομά του από το γερμανικό κάστρο, όπου το 1974 διεξήχθη για πρώτη φορά συνάντηση αυτού του τύπου των υπουργών Εξωτερικών).

Της συνάντησης θα προεδρεύσει η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κάθριν Άστον.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν κατά κύριο λόγο στη Γειτονία της Ε.Ε., τόσο στη Νότια όσο και στην Ανατολική, υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τους Στρατηγικούς Εταίρους της Ε.Ε., όπου θα αξιολογηθεί επίσης το πώς τα πρόσφατα γεγονότα επιδρούν σε αυτές τις πολύ σημαντικές σχέσεις.

Τη δεύτερη ημέρα του "Gymnich", έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εξωτερικών των υποψηφίων προς ένταξη στην Ε.Ε. χωρών, σε κοινό πρόγευμα εργασίας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στη Γειτονία της Ε.Ε..

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο