Αντιπροσωπεία της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Άντονι Κουζούνη, ύπατο πρόεδρο της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης.

Ο κ. Παπούλιας τους υποδέχθηκε κάνοντας λόγο για καλά νέα που είχε να τους πει:

«Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, με τις μεγάλες θυσίες κατόρθωσε αυτό που μερικοί πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να το κατορθώσει, να βγούμε από τη μεγάλη κρίση. Και όπως λένε σοβαροί και επιστημονικοί κύκλοι η Ελλάδα έχει βγει κατά 75- 80% από την κρίση. Τώρα, ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας λέγει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την έκδοση ελληνικών ομολόγων. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία που οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για την ενεργή συμμετοχή που επέδειξαν στην προσπάθεια του ελληνικού λαού, ενθαρρύνοντας Αμερικανούς επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα κατάλληλη για να ενισχυθεί ο τουρισμός.

Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε μέσω των ΑΧΕΠΑΝΣ την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Ομπάμα για το τηλεγράφημα που του έστειλε για να ευχηθεί για την 25η Μαρτίου. «Ένα θερμό, εγκάρδιο τηλεγράφημα, που υπόσχεται ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει εγκαταλείψει από το μυαλό του την Ελλάδα και τις ευαισθησίες της Ελλάδας. Θέλω και πάλι να τον ευχαριστήσω και πιστεύω ότι δεν θα ξεχάσει ότι η Ελλάδα υπήρξε ένας μεγάλος σύμμαχος του ελεύθερου κόσμου, αγωνίστηκε, έχυσε αίμα γι' αυτά τα ιδεώδη και για την ελευθερία που αγωνίστηκαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα που αφορούν στο Κυπριακό και οφείλονται στην τουρκοκυπριακή πλευρά και ιδιαίτερα στην Άγκυρα, η οποία επιμένει να έχει απόψεις που δεν συμβαδίζουν και δεν συνάδουν με αυτό που υπεγράφη και από τις δύο πλευρές.

Από την πλευρά του ο ύπατος πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ απάντησε λέγοντας ότι υποστηρίζουν και παλεύουν, επί 91 χρόνια και βοηθούν την Ελλάδα.