Αιχμηρό σχόλιο έκανε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την εισβολή και την επίθεση κουκουλοφόρων σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

«Τα επεισόδια που συνέβησαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι αποκρουστικά και απολύτως καταδικαστέα. Και φυσικά αντιβαίνουν τους νόμους του κράτους. Η Πολιτεία δεν μπορεί και δεν ανέχεται  κουκουλοφόρους  να εισβάλουν σε Πανεπιστήμια, να χρησιμοποιούν βία, να χτυπούν φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να καταστρέφεται δημόσια περιουσία και να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού» τόνισε.

«Δεν νοείται καμία ασυλία για οποιονδήποτε προβαίνει σε έκνομες πράξεις μέσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι νόμοι του κράτους ισχύουν παντού, τα Πανεπιστήμια δεν αποτελούν εξαίρεση και η εφαρμογή τους εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών. Τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και γενικά οι χώροι της Παιδείας πρέπει να είναι χώροι εκπαίδευσης και όχι χώροι δράσης ομάδων βίας και παράνομων πράξεων».

Ο κ. Κεδίκογλου κάλεσε «όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και όλες τις πλευρές της Πανεπιστημιακής κοινότητας να αναλάβουν τις ευθύνες τους».