«Η χθεσινή αποκάλυψη του διαλόγου Μπαλτάκου-Κασιδιάρη αποτελεί μείζον πολιτικό, ηθικό αλλά και πολιτειακό θέμα. Η παραίτηση του ακροδεξιού οργανωτή της κυβερνητικής πολιτικής που έκανε πλάτες στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής σαφώς δεν αρκεί» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Η αποκάλυψη της λειτουργίας παρακρατικών μηχανισμών που δρουν εκτός νομιμότητας και συνταγματικού πλαισίου αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα. Η χρεοκοπημένη κυβέρνηση των επικινδύνων και εθνοπροδοτικά δρώντων που φαίνεται ξεκάθαρα πως αποτελεί ιδανικό συνομιλητή των νεοναζί, κάτι που έχουμε τονίσει στο παρελθόν και δικαιωνόμαστε σήμερα πλήρως» επισημαίνεται.

«Παραιτηθείτε "κύριοι", ο λόγος ανήκει πλέον στο λαό. Τελειώσατε. Όσον αφορά βέβαια το υποτιθέμενο αντισυστημικό χαρακτήρα της συμμορίας της Χρυσής Αυγής, που έχει παραπλανήσει πολύ –ιδιαίτερα νέο- κόσμο φρόντισε η ίδια να τινάξει και αυτήν τη μάσκα από πάνω της. Πόσο αντισυστημικό είναι ένα μόρφωμα που αντλεί πληροφορίες από το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης άραγε; Ρητορική η ερώτηση..» καταλήγει η Νεολαία των ΑΝΕΛ.