Για σχέδιο του Τάκη Μπαλτάκου σχετικά με τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης επί του νομοσχεδίου για τις ευρωεκλογές, επικαλούμενος ωστόσο «στοιχεία» και δικές του «πληροφορίες» δίχως να γίνει πιο σαφής.

Όπως είπε ο κ. Παναγούλης, «ο κ. Μπαλτάκος είχε καθημερινές επαφές με βουλευτές και στελέχη ΧΑ και στο γραφείο του εδώ στη Βουλή και αλλού. Εκβίαζε την ΧΑ με προφυλακίσεις».

Κατά τα λεγόμενα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου «είπε προς τη Χρυσή Αυγή ελάτε να τα βρούμε γιατί θα σας προφυλακίσω και τους υπόλοιπους εκτός αν βοηθήσετε να μην έρθει πρώτη δύναμη στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον βοηθήσετε, μετά τις εκλογές θα αποφυλακιστούν και οι υπόλοιποι…».

Ο κ. Παναγούλης, συνέχισε λέγοντας ο κ. Μπαλτάκος «τους είχε υποσχεθεί ότι με κάποιο τέχνασμα δεν θα κατεβάσει η ΧΑ υποψήφιο στους νομούς Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κορίνθου και Μεσσηνίας. Σας θυμίζω ότι ο βουλευτής της ΧΑ Στάθης Μπούκουρας δεν πήγε στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά στο Ναύπλιο για να τον ψήσουν όπως και έγινε και αποφυλακίστηκε». Σημειώνεται πάντως πως ο κ. Μπούκουρας παραμένει προφυλακισμένος.

Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε μόνο σε αυτά... Κατήγγειλε πως μέσα στην κυβέρνηση υπήρχε... συγκεκριμένο επιτελείο.

«Επικεφαλής ήταν ο κ. Μπαλτάκος και μέλη του ο Δένδιας, ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης που προέρχονταν από τον ακροδεξιό φασιστικό χώρο και με άλλα στελέχη της ΝΔ που ήταν παλαιότερα συναγωνιστές με ΧΑ και σχεδίαζαν το πώς να πάρουν ψήφους από την ΧΑ. Αυτό γιατί ο Σαμαράς θεωρεί την ΧΑ ως υπεύθυνη που προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό μας βάζει σε βαθιά ανησυχία για την Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό», είπε χαρακτηριστικά.