Σούσουρο και αντιδράσεις προκάλεσαν τα όσα είπε στη Βουλή περί τριπλών εκλογών ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω ότι με αυτά που γίνονται σήμερα δεν θα πάμε σε τριπλές εκλογές είπε χαρακτηριστικά δημιουργώντας τη σχετική αναταραχή.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο κ. Γρηγοράκος κατάλαβε τη... γκάφα του και έσπευσε να προχωρήσει σε διευκρινήσεις για τη δήλωσή του.

«Τα δύσκολα τελείωσαν, η κυβέρνηση πέρασε όλους τους κάβους και δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται. Αυτό εννοούσα. Δεν τίθεται όμως θέμα εκλογών», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Γρηγοράκος.

Το θέμα έθεσαν νωρίτερα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που απέδωσαν στην κυβέρνηση σκοπιμότητα σχετικά με το άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τις ευρωεκλογές, το οποίο ρυθμίζει θέματα σχετικά με τους δικαστικούς αντιπροσώπους, σε περίπτωση ταυτόχρονων εθνικών και ευρωπαϊκών εκλογών.

Ο κύριος Γρηγοράκος απάντησε ότι καμία σκοπιμότητα δεν υπάρχει, καθώς το συγκεκριμένο άρθρο είναι ίδιο με αυτό που ισχύει και τώρα και απλά έγινε μεταφορά του στο νομοσχέδιο για τις ευρωεκλογές.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέτεινε ότι ο ίδιος αναφέρθηκε σε τετραπλές εκλογές για να της απαντήσει ο κύριος Γρηγοράκος ότι πήρε μια φράση και την απομόνωσε.