Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος 

«Τι άλλο θα μας βρει…;» ρωτούσε με αγωνία κορυφαίος υπουργός το απόγευμα της Πέμπτης, ένα εικοσιτετράωρο μετά την παραίτηση του Τάκη Μπαλτάκου από τη θέση του γ.γ. της κυβέρνησης. Η έξοδος του πανίσχυρου γ.γ. ήταν η πρώτη μεγάλη κρίση, τέτοιου επιπέδου που ταρακούνησε το Μέγαρο Μαξίμου και τρόμαξε τη δικομματική κυβέρνηση που ψάχνει το αντίδοτο, χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής.  

Ο δικομματικός συνασπισμός βάλλεται πανταχόθεν και όλοι αναρωτιούνται, όσο και να θέλουν να εμφανιστούν ψύχραιμοι, τι άλλο θα προκύψει, ειδικά εάν επαληθευθούν τα όσα κυκλοφορούν στα πολιτικά, επιχειρηματικά και δημοσιογραφικά γραφεία, περί ύπαρξης και άλλων συνομιλιών του Τάκη Μπαλτάκου, αλλά και άλλων στελεχών της ΝΔ με ηγετικούς παράγοντες της Χρυσής Αυγής.  

Οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισαν να συναντηθούν το πρωί της Παρασκευής για να συζητήσουν τι θα πράξουν από εδώ και πέρα, με δεδομένο ότι η πίεση από στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να εκκαθαρισθεί η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός από «ακροδεξιούς θύλακες» είναι μεγάλη.  

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να παραμείνουν ήρεμοι και δεν θέλουν να λάβει έκταση η υπόθεση, αλλά αυτό είναι μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση. Το κλίμα έχει βαρύνει αρκετά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα… 

«Προχωράμε» λένε μόνο από το Μέγαρο Μαξίμου και επιμένουν ότι ο πανίσχυρος πρώην γ.γ. της κυβέρνησης δεν ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον Πρωθυπουργό και αυτονομήθηκε και πρόδωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς

Η κυβέρνηση θέλει να γυρίσει το…κλίμα και να επικεντρωθεί η προσοχή στην οικονομία και ειδικά στην έξοδο στις αγορές που ήδη προετοιμάζεται, αλλά αυτό μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει τύχη. 

Πολλοί δεν αποκλείουν και τριπλές εκλογές, όπως είπε ωμά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, αν και στη συνέχεια ανασκεύασε, λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών». 

Η κατάσταση δεν έχει ηρεμήσει καθόλου, αλλά αντίθετα οι εξηγήσεις που προσπάθησε να δώσει ο πρώην γενικός γραμματέας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm, περισσότερη σύγχυση δημιούργησαν και μεγέθυναν το πρόβλημα.  

Η δημόσια παραδοχή του Τάκη Μπαλτάκου ότι είχε και άλλες συναντήσεις τόσο με τον Ηλία Κασιδιάρη όσο και με άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι πληροφορίες πως υπάρχουν και άλλα βίντεο, έχουν πανικοβάλλει τη δικομματική κυβέρνηση. 

Ήδη πολλοί υπουργοί θέτουν και ζήτημα, όπως και το ΠΑΣΟΚ, εκκαθάρισης των ακροδεξιών θυλάκων σε κυβέρνηση και κρατικό μηχανισμό.