current views are: 1

4 Απριλίου 2014
Δημοσίευση04:14

Η σιωπή αποδεικνύει ότι «ο πρωθυπουργός είναι πλέον έκθετος» υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου

Με σεισμικό φαινόμενο, παρομοιάζουν την υπόθεση Τ. Μπαλτάκου στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμούν ότι “οι μετασεισμοί που αναμένονται ενδεχομένως να επαναπροσδιορίζουν τη συνολική πολιτική ατζέντα”.

Δημοσίευση 04:14’
αρθρο-newpost

Με σεισμικό φαινόμενο, παρομοιάζουν την υπόθεση Τ. Μπαλτάκου στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμούν ότι “οι μετασεισμοί που αναμένονται ενδεχομένως να επαναπροσδιορίζουν τη συνολική πολιτική ατζέντα”.

Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος 

Με σεισμικό φαινόμενο, παρομοιάζουν την υπόθεση Τ. Μπαλτάκου στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμούν ότι “οι μετασεισμοί που αναμένονται ενδεχομένως να επαναπροσδιορίζουν τη συνολική πολιτική ατζέντα”. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση πλέον βρίσκεται σε πολιτική δίνη, αφού στο επίμαχο video εκτός του Πρωθυπουργού, εμπλέκονται οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, τα στελέχη του κόμματος επισημαίνουν πως ” αν δοθούν στη δημοσιότητα και νέα video, με αποκαλυπτικές συνομιλίες τότε ο Α. Σαμαράς οφείλει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές”. 

Από τους συνεργάτες του Α. Τσίπρα δεν διαφεύγει της προσοχής ότι “η κυβέρνηση έχει πλέον γελοιοποιηθεί”, αφού το Μέγαρο Μαξίμου δεν “μπήκε στο κόπο 48 ώρες μετά το σκάνδαλο να βγάλει επίσημη ανακοίνωση για το σκάνδαλο Μπαλτάκου”, επιχειρώντας με τη σιωπή να καταστήσει “ανενεργή” την όλη υπόθεση. Ταυτόχρονα δεν διαφεύγει της προσοχής τους η προσπάθεια φιλικών προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, να υποβαθμίσουν την υπόθεση, εμφανίζοντάς την ως μια “απλή συζήτηση δύο προσώπων”, μεταθέτοντας την ουσία του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ προβλήματος στο “ήδη λυμένο ζήτημα αν η Χρυσή Αυγή είναι ή οχι εγκληματική οργάνωση”. Κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμιζαν με νόημα ότι ” ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που υποχρέωσε τον κ. Δένδια να στείλει τις εγκληματικές υποθέσεις της Χρυσής Αυγής στον εισαγγελέα, και ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ των μέτρων κατά των προνομιακών συνομιλητών του Πρωθυπουργού”. 

Η σιωπή του Μαξίμου αποδεικνύει ότι ” ο πρωθυπουργός είναι πλέον έκθετος, και στην κοινωνική βάση του κόμματός του”, ενώ χαρακτηρίζουν “εντυπωσιακή” τη στάση της Καραμανλικής πτέρυγας μπροστά στην “αποδεδειγμένη πλέον ακροδεξιά στροφή του Α. Σαμαρά”. Η προσεκτική δήλωση του υπουργού Άμυνας, ο οποίος επί της ουσίας έθεσε ζήτημα πολιτικής ενότητας της Ν.Δ εκτιμάται ότι πιθανά ανοίγει κύκλο συζητήσεων εντός του κόμματος, αφού “η ιστορική παράδοση της κεντροδεξιάς αμφισβητείται από τον Α. Σαμαρά” εκτιμούν στην Κουμουνδούρου. 

Οι παρεμβάσεις των Δ.Σταμάτη και Γ. Μιχελάκη, οι οποίοι επιδιώκοντας να “πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα” χαρακτήρισαν το ΣΥΡΙΖΑ ως συνήγορο της Χρυσής Αυγής, μόνο ως αστειότητα μπορεί να εκληφθεί”  απαντούν απο την Κουμουνδούρου. 

“Σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί” σημειώνουν κοινοβουλευτικά στελέχη, τα οποία θέτουν πιεστικά το ζήτημα της παραίτησης των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.  

Ισχυρίζονται ότι “απο τη στιγμή που ο υπουργός Δικαιοσύνης επικοινωνεί με την εισαγγελέα, τότε ο δρόμος των παρεμβάσεων έχει ανοίξει” θέτοντας επι της ουσίας ζήτημα λειτουργίας των θεσμών και συνακόλουθα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. 

Βεβαίως η όλη υπόθεση αποκτά και εκλογικό ενδιαφέρον. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες  της Ν.Δ. οφείλουν πλέον να απολογούνται για την συμπεριφορά του πρωθυπουργού, ενώ στο δήμο Αθήνας και την περιφέρεια Αττικής το τοπίο “μαυρίζει για τους εκλεκτούς του Μαξίμου”. 

Η “αφωνία” του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του δεν προκαλούν απορίες στην Κουμουνδούρου, χαρακτηρίζεται “αναμενόμενη”, όμως η αιφνίδια ενεργοποίηση του Γ.Α.Παπανδρέου λένε ότι ” ανατρέπει τα δεδομένα”, αφού  ο πρώην πρωθυπουργός “δείχνει να ετοιμάζει την επιστροφή του και τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, στο εσωτερικό του κόμματος”. 

Στο ρευστό κλίμα που διαμορφώνεται αν οι πρώτες εκτιμήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων, οι οποίες “βλέπουν” αύξηση της διαφοράς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιωθούν, τότε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών αποκτά νέο ενδιαφέρον.


σχετικα αρθρα