current views are: 1

4 Απριλίου 2014
Δημοσίευση04:19

Πιέζουν τον Βενιζέλο να αποσύρει τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Σοβαρές παρενέργειες και στον μικρό κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ, έχει η υπόθεση Μπαλτάκου και οι αποκαλύψεις για την σχέση του με την Χρυσή Αυγή. 

Δημοσίευση 04:19’
αρθρο-newpost

Σοβαρές παρενέργειες και στον μικρό κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ, έχει η υπόθεση Μπαλτάκου και οι αποκαλύψεις για την σχέση του με την Χρυσή Αυγή. 

Γράφουν οι Άρτεμις Παραδείσου- Ορφέας Αποστολόπουλος

Σοβαρές παρενέργειες και στον μικρό κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ, έχει η υπόθεση Μπαλτάκου και οι αποκαλύψεις για την σχέση του με την Χρυσή Αυγή. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλείται να υπερβεί έναν μεγάλο κάβο δείχνοντας προς την κοινωνία πως δεν προτίθεται να καταπιεί το θέμα Μπαλτάκου και κατ’ επέκτασιν της ύπαρξης ακροδεξιών θυλάκων στο εσωτερικό της κυβέρνησης. 

Από την μία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποδείξει στην κοινή γνώμη ότι δεν ταυτίζεται με την Νέα Δημοκρατία και επιπλέον ότι αξιώνει και πετυχαίνει την απομάκρυνση στοιχείων που αλλοιώνουν τον ίδιο τον χαρακτήρα της κυβερνητικής συνεργασίας. Από την άλλη πρέπει να καταστείλει τις φωνές που ακούγονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με πιο ηχηρή μέχρι στιγμής αυτήν του Γιώργου Παπανδρέου που επί της ουσίας υπαινίσσονται ότι ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να κρατά το κόμμα σε μία κυβερνητική συνεργασία που τροφοδοτεί συμπεριφορές τύπου Μπαλτάκου. 

Στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Υπουργοί και υφυπουργοί βρίσκονται σε εγρήγορση και στις μεταξύ τους συζητήσεις εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τον κ. Βενιζέλο είτε να τούς απαλλάξει από τα κυβερνητικά καθήκοντα είτε να αποχωρήσει όλο το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση στη Βουλή χωρίς να αποσύρει την ψήφο εμπιστοσύνης. Οι πιο αυστηροί ζητούν την αλλαγή του ίδιου του κ. Σαμαρά από τη Βουλή και αντικατάστασή του από έναν πιο “προοδευτικό” πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. 

Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση 

Οι προεδρικοί ρίχνουν τους τόνους, «οι φήμες είναι για να κυκλοφορούν». Κάποιοι τις υιοθετούν και φουντώνουν. Αμέσως μετά την ιστορία με το βίντεο Κασιδιάρη-Μπαλτάκου και την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στα θεμέλια της κυβέρνησης. 

Η φήμη που κυκλοφόρησε ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ θα αποσύρει από την κυβέρνηση τους βουλευτές του». Κάποιοι τσίμπησαν και άρχισε ο πανικός. Σε όλο αυτό το σκηνικό ήρθε να προστεθεί και η ανακοίνωση του Παπανδρέου που εμμέσως πλην σαφώς , έλεγε στον Ευάγγελο Βενιζέλο πως πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. 

Η αλήθεια είναι πως ακόμη και αν πέρασε από το μυαλό κάποιων , δεν ετέθη στο τραπέζι ποτέ. Άλλωστε όπως λένε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αυτή θα ήταν η τέλεια κίνηση για την αυτοκτονία του κόμματος και των στελεχών του. 

Στις εκλογές που θα ακολουθούσαν μια τέτοια κίνηση ελάχιστοι θα έβγαιναν αν έβγαιναν βουλευτές. Οι ψύχραιμοι της Χαριλάου Τρικούπη χρεώνουν στον Παπανδρέου προσωπική στρατηγική με στόχο την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών. 

Θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση δεν τίθεται. Θέμα αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η κυβέρνηση πάντως θα τεθεί. 

Επίσης είναι βέβαιο πως ο κος Βενιζέλος θα ασκήσει ισχυρή πίεση στον Αντώνη Σαμαρά για νέα πρόσκληση προς τον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ.   

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα θα μάθουμε τι θα αποφασίσει ο κ. Βενιζέλος. 

 


σχετικα αρθρα