Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Όλα δείχνουν ότι ο κύβος ερρίφθη: Ο Γιώργος Παπανδρέουθυμήθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί περιουσία του και θέλει να το ξαναπάρει πίσω! Για τον λόγο αυτό, έκοψε και τα ταξίδια στο εξωτερικό και ασχολούμενος με την… περιουσία του, θα απασχολεί και εμάς με την παρουσία του.  

Στο συμπέρασμα αυτό, έχουν καταλήξει στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν κολλήσει χιλιάδες ένσημα στη Χαριλάου Τρικούπη (με… βαρέα και υπερωρίες) ερμηνεύοντας τη στάση του ΓΑΠ να καταψηφίσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου που αφορούσε στις τράπεζες (ναι, αυτές που ο ίδιος ευνόησε όσο κανείς άλλος όταν ήταν πρωθυπουργός) , αλλά και τη δήλωση «η παραίτηση Μπαλτάκου δεν αρκεί».  

Τόσο το ένα όσο και το άλλο- τονίζουν, δεν είχε αποδέκτη τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, αλλά τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου- θυμίζουν, για την απόφαση να ψηφίσει αρνητικά για τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο ίδιος (ο Γιώργος) έχει δηλώσει στο διεθνές πρακτορείο Bloomberg: « Δεν έθεσα και δεν θα έθετα σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία». Επίσης, απαντώντας στον Ευ. Βενιζέλο που καταδίκασε την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου, απάντησε με νόημα ότι «οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση».  

Θα αναρωτηθείτε: Καλά τώρα θυμήθηκε τα «προσωπικά παιχνίδια» του Βενιζέλου; Όταν τον έκανε υπουργό οικονομικών και συγκυβερνήτη; Όταν οι Μιλένες,  οι Εύες και οι Γρηγοράκοι τον ξευτίλιζαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα; Όταν οι δικοί του στήριζαν Βενιζέλο για τη διαδοχή; Τότε δεν το σκεφτόταν;  

Η απάντηση που δίνουν οι συνομιλητές μας είναι απλή: Τότε δεν είχε προκύψει η δήλωση Βενιζέλου για πολιτική ευθύνη στην κατανομή κονδυλίων των ΜΚΟ που έθεσε για πρώτη φορά σε αμφιβολία ότι η υστεροφημία του Γιώργου είναι εξασφαλισμένη και φυσικά δεν υπήρχε και η δήλωση για τις «μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ», που ερμηνεύθηκε ως αιχμή για τη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 2004-2012. 

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο Γιώργος θα περιμένει στη γωνία τον Βενιζέλο μετά τις ευρωεκλογές. Και αν το αποτέλεσμα του δώσει το δικαίωμα (που φαίνεται ότι θα του το δώσει) θα τον αμφισβητήσει ανοικτά για να του πάρει το κόμμα. 
Όχι φυσικά για να το κρατήσει ο ίδιος, αλλά για να το δώσει σε κάποιον άλλο ο οποίος δημοσίως θα λέγεται ότι θα έχει τη δυνατότητα ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς και ανεπισήμως θα εγγυάται την υστεροφημία του.  

Δύο είναι οι πιθανοί (και πρόθυμοι) υποψήφιοι για να πάρουν το δαχτυλίδι: Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος έκανε δήλωση ανάλογη του Γιώργου για τον Μπαλτάκο.  Υπάρχει φυσικά και ο Ανδρέας Λοβέρδος που διατηρεί καλές σχέσεις με τους παπανδρεϊκούς και μπορεί να κερδίσει και χωρίς δαχτυλίδι.  

Στον Βενιζέλο, λέγεται ότι θα προσφερθεί η θέση που κατέχει στην Κυβέρνηση- ο Γιώργος ΔΕΝ θέλει να ρίξει την Κυβέρνηση, προσέξτε το αυτό- αλλά στην περίπτωση που διαφωνήσει οι Παπανδρεϊκοί δεν θα διστάσουν να συγκρουστούν μαζί του. 
Οι ίδιοι άνθρωποι προσθέτουν ότι και σήμερα, στην ΚΟ, υπάρχει η πλειοψηφία για να ρίξει τον Βενιζέλο, αλλά αυτό θα σημάνει ταυτοχρόνως και την πτώση της Κυβέρνησης που- όπως ξαναείπαμε, ο Γιώργος ΔΕΝ επιθυμεί.  

Ο μόνος που επιθυμεί κάτι τέτοιο- προσθέτουν, είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης. Στο κλίμα του οποίου κινείται προσφάτως ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Αλλά αυτή είναι μια άλλη… ιστορία.