Αντιπαράθεση μεταξύ του Άρη Σπηλιωτόπουλου και του ΠΑΣΟΚ ξέσπασε για το θέμα του τζαμιού, με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων να απαντά στη δήλωση της Χαριλάου Τρικούπη.

«Αφοσιωμένος στην αυτοδιοικητική μάχη της επίλυσης των προβλημάτων της Αθήνας και έχοντας καταθέσει την εντολή εκπροσώπησης των συμπολιτών μου στο Κοινοβούλιο, αποφάσισα να σταθώ πάνω και πέρα από κομματικές αντιδικίες» τονίζει, προσθέτοντας:

Όμως, όταν το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια του να στηρίξει την επιλογή του, τον κ. Καμίνη, εμπλέκεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές και διαστρεβλώνει τις απόψεις μου για να δώσει κομματικούς πόντους στον εκλεκτό του, είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω τα αυτονόητα:

Πρώτον: Η θέση μου όχι μόνο για την προστασία των θρησκευτικών αλλά και εν γένει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι γνωστή και η μάχη μου για αυτά πολυετής. Περνάει μέσα από συγκρούσεις με την παράταξη από την οποία προέρχομαι αλλά και με πρωτοβουλίες κοινοβουλευτικού χαρακτήρα με πολιτικούς άλλων χώρων όπως ο Γ. Παπανδρέου, η Μ. Δαμανάκη, ο Μ. Ανδρουλάκης και άλλοι. Μαθήματα δημοκρατίας συνεπώς επιστρέφονται πίσω και το τζάμι λάσπη δεν κρατεί.
Δεύτερον: Το ζήτημα της χωροθέτηση δεν αφορά τα θρησκευτικά θέματα αλλά τα πρακτικά ζητήματα ανέγερσης τεμένους που αφορούν όλους τους πολίτες στα όρια του Δήμου της Αθήνας, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν λόγο και ρόλο για θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα τους.
Τρίτον: Τα τοπικά δημοψηφίσματα είναι συνδεδεμένα με τον συμμετοχικό Δήμο, την Αθήνα που γέννησε την Εκκλησία του Δήμου και την ελεύθερη έκφραση της κοινωνίας των πολιτών. Ποιος φοβάται και δεν εμπιστεύεται τους πολίτες;
Τέταρτον: Είναι απορροίας άξιον πώς ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου πρότεινε την διενέργεια δημοψηφισμάτων ως πάγια τακτική για όλα, ακόμα και για το ευρώ, ενώ το σημερινό ΠΑΣΟΚ φοβάται ένα τοπικό δημοψήφισμα!!

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πρότεινε στο ΠΑΣΟΚ «να μην στοχοποιεί την παράταξη "Αθήνα Μπορείς" και να μην κομματικοποιεί την αυτοδιοίκηση. Επίσης, προτείνω περισσότερη εμπιστοσύνη στην κρίση των Αθηναίων πολιτών...».