Επιμένει στις δηλώσεις του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με τα περί αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του αναφέρεται ότι «όλα όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί τα τελευταία 24ωρα και αφορούν τον Γιώργο Παπανδρέου, ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα».

«Την πορεία της χώρας και τα συμφέροντα της Ελληνικής κοινωνίας βλάπτουν όσοι παίζουν εξωθεσμικά παιχνίδια» επισημαίνεται.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου, ό,τι είχε να πει, το είπε με την ανακοίνωση του γραφείου του, της 2ας Απριλίου 2014» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, από τις Βρυξέλλες, κληθείς να σχολιάσει την εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδας και συγκεκριμένα αν η χώρα αντέχει μια ακόμη πολιτική κρίση και αν έχει χρόνο για έναν άλλο εκλογικό κύκλο, ο κ. Παπανδρέου απάντησε τα εξής:

«Εκλογικοί κύκλοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ο λαϊκισμός δεν μπορεί να κερδίζει πάντα, αν υπερασπιζόμαστε με θάρρος αυτό που πιστεύουμε».

Aπαντώντας σε ερώτηση ελλήνων δημοσιογράφων στο περιθώριο της τοποθέτησής του στο CEPS, για το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ πρέπει να άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, σε συνέχεια της δήλωσής του ότι η παραίτηση του Π. Μπαλτάκου από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης δεν είναι αρκετή, ο Γ. Παπανδρέου απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να δηλώσει τα εξής:

«Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω. Δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία. Θέλω να δω την Ελλάδα να πετυχαίνει». Ερωτηθείς, δε, αν αυτά που είπε στην Ελλάδα ισχύουν, ο κ. Παπανδρέου απάντησε καταφατικά.