Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Τάκη Μπαλτάκου, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να παίρνουν θέση.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο των ελληνοαμερικανών AHEPANs εξαπέλυσε πυρά στην Χρυσή Αυγή  τονίζοντας ότι ο ίδιος την πολέμησε εξ αρχής σκληρά και δεν θα επιτρέψει «σε καμία εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής ζωής». 

«Ούτε θα επιτρέψω απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές σε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος. Με την ίδια ακλόνητη πίστη η κυβέρνηση αυτή στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και όλοι όσοι ζητούν την παραίτηση των δύο υπουργών ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή για μικροπολιτικές σκοπιμότητες» σημείωσε.

Από τα πυρά του κ. Σαμαρά δεν έλειψε ο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι ζητεί την παραίτηση δύο υπουργών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη δήλωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά».

«Ο πρωθυπουργός είναι ελεγχόμενος για τη σχέση του στενού του περιβάλλοντος με την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή», τόνισε και υπογράμμισε ότι «δε μπορεί να παριστάνει τον τιμητή, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για τον διεθνή διασυρμό της χώρας».