Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Την ένταξη του Ανδρέα Λοβέρδου στο κυβερνητικό σχήμα σχεδιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τον προοδευτικό πόλο στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά προϊδέασε τον πρωθυπουργό πως επιθυμεί να ενισχυθεί η παρουσία εκπροσώπων είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της "Ελιάς" στην κυβέρνηση για να υπάρξει αντιστάθμισμα στην κυβερνητική εικόνα που γέρνει πολύ προς τα δεξιά.

Ο κ. Βενιζέλος στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει βεβαίως την εξεύρεση συμμάχων που θα τον στηρίξουν μετά τις ευρωεκλογές στην περίπτωση που αμφισβητηθεί η παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ποντάρει στον Ανδρέα Λοβέρδο-με τον οποίο αυτό το διάστημα έχει εξαιρετικές σχέσεις- και πιστεύει ότι δύσκολα εκείνος θα συμμετείχε στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε σχέδιο ανατροπής του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φυλάει γενικώς τα νώτα του. Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει και πάλι οι επαφές του με τον Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη έχουν συγκροτήσει έναν μηχανισμό στο κόμμα που θα μπορούσε δυνητικά να υποστηρίξει μία διαδικασία αλλαγής ηγεσίας την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών.

Η ένταξη του κ. Ανδρουλάκη στο ευρωψηφοδέλτιο της "Ελιάς" γι' αυτόν τον λόγο έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Όχι τόσο για το ασυμβίβαστο όσο γιατί οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι προηγήθηκε συμφωνία Βενιζέλου-Σκανδαλίδη ώστε μετά τις ευρωεκλογές να μην δρομολογηθούν άμεσα εξελίξεις στο κόμμα.