Οι συνομιλίες και επαφές του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Μπαλτάκου με στελέχη της Χρυσής Αυγής απέδειξαν ότι η Χρυσή Αυγή είχε πλάτες και υποστήριξη από τους μηχανισμούς του συστήματος, τόνισε σήμερα το βράδυ σε ομιλία του στη Ρόδο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι αποκαλύφθηκε ο ομφάλιος λώρος αφού η Χρυσή Αυγή αποτελείται από τσιράκια του συστήματος σκοπός των οποίων είναι να χτυπηθεί το εργατικό κίνημα.

Ευθύνες όμως υπάρχουν και στα άλλα κόμματα, είπε ο κ. Κουτσούμπας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή, όπως είπε, με την στάση και τον καιροσκοπισμό του για σκευωρίες και αθώους στην ουσία βγάζει λάδι την ναζιστική οργάνωση. Είναι λαϊκή απαίτηση κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας να διερευνηθούν οι εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για αυτές.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη να στηριχθούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές διότι «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει χωρίς ταλαντεύσεις τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού». Πρέπει να δώσουμε την μάχη με όλες μας τις δυνάμεις και να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, είπε ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνοντας ότι η νέα Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει και μεγάλες διαφορές από την άλλη Ελλάδα που αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά που ζούμε είναι συνέπεια του μεγαλύτερου μνημονίου που είναι η συνθήκη του Μάαστριχτ την οποία ψήφισαν όλα τα ελληνικά κόμματα πλην του ΚΚΕ, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, λέγοντας επίσης ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που εγγυάται συνεπή αντίσταση στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα αποτελέσει μια ισχυρή εγγύηση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και όποια άλλη αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει, με όποιον μανδύα κι αν εμφανιστεί, είπε επίσης ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Στην διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίσης στα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι αποδοχές των οποίων έχουν μειωθεί ενώ έχουν εντατικοποιηθεί οι συνθήκες εργασίας καθώς και στις ελλείψεις που υπάρχουν σε έργα υποδομής.

Επιτέθηκε επίσης τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες στο ελληνικό λαό διότι η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να είναι προς όφελος του λαού.