Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Η αιφνιδιαστική αλλαγή της πολιτικής ατζέντας που έφερε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη και τα όσα ακολούθησαν, με τη Χρυσή Αυγή να επιχειρεί να μετατραπεί από θύτης σε θύμα βάζοντας λάσπη στον ανεμιστήρα με υπαινιγμούς ακόμα και για υποκλοπή συνομιλιών του ίδιου του Πρωθυπουργού με ανώτατο δικαστικό, οδηγούν τα κόμματα του Συνταγματικού τόξου να αναθεωρήσουν ριζικά την στρατηγική τους.  

Όσοι έκαναν σκέψεις για πρόωρες βουλευτικές εκλογές, σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν, καλύτερα να το ξεχάσουν! 
Το σκηνικό των εκβιασμών που έστησε η Χρυσή Αυγή, από χθες το μεσημέρι, οδήγησε σε νέες σκέψεις τα επιτελεία όλων των κομμάτων.  

Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός του ΠΑΣΟΚ (Οδ. Κωνσταντινόπουλος) και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αντώνη Σαμαρά. Το μότο ήταν ότι ουδείς θα επιτρέψει την Χ.Α να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής ζωής, εκβιάζοντας και απειλώντας. 

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι παρά την σκληρή αντιπαράθεση και τις δηλώσεις του τύπου «η αποπομπή Μπαλτάκου δεν είναι αρκετή», οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέφυγαν να κάνουν λόγο για προσφυγή στις κάλπες.. Ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας που διεκδικεί την πρωθυπουργία, στη δήλωση «δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου υπάρχει θέμα Σαμαρά» πρόσθεσε ότι «το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για τον διεθνή διασυρμό της χώρας» 

Ο λόγος είναι απλός: οι αρχηγοί και τα επιτελεία όλων των κομμάτων γνωρίζουν ότι η διενέργεια εκλογών σε κλίμα που θα δυναμιτίζει όποτε το επιθυμεί η Χρυσή Αυγή σπιλώνοντας βουλευτές και στελέχη των κομμάτων που αυτή επιλέγει, θα λειτουργήσει εις βάρος όλων των κομμάτων του Συνταγματικού τόξου. Χθες πήραν σειρά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης και Στ. Παναγούλης- αύριο ποιος θα έχει σειρά; Ποιος μπορεί να γλυτώσει από την ισοπεδωτική λογική «όλοι ίδιοι είναι»; Ποιος μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια;  

Ταυτοχρόνως το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών με ατζέντα Χρυσής Αυγής, κάνει όλους να φοβούνται μια ραγδαία άνοδο της δύναμης της ακροδεξιάς, με αποτέλεσμα ο νικητής των εκλογών, όποιος και αν είναι, να έχει τα χέρια του δεμένα. Ο φόβος μιας (ελληνικής) δημοκρατίας της Βαϊμάρης, που ανέβασε στην εξουσία τον Χίτλερ, γίνεται εφιάλτης για το σύνολο του πολιτικού προσωπικού…