πολιτική ζωή της χώρας δεν μπορεί να καταστεί όμηρος υποκλοπών και εκβιασμών" δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος.

"Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών είναι ιδιαίτερη κρίσιμη για δύο λόγους: Ο πρώτος λόγος είναι ότι το Ευρωκοινοβούλιο που θα προκύψει θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες ως θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άρα θα επηρεάζει καταλυτικά με τις αποφάσεις του την πορεία της Ευρώπης. Αν επιθυμούμε λοιπόν μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη, το επόμενο ευρωκοινοβούλιο πρέπει να έχει περισσότερους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο δεύτερος λόγος, κι ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, είναι ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα έχει αντίκτυπο στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Η χώρα, χωρίς αμφιβολία, χρειάζεται τώρα πολιτική σταθερότητα, την οποία μπορεί να εγγυηθεί αυτή η κυβέρνηση που έχει ως βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία" τόνισε ο κ Χαρακόπουλος.

"Και επειδή ζούμε σε «ημέρες πονηρές» θα ήθελα να τονίσω ότι η πολιτική ζωή της χώρας δεν μπορεί να καταστεί όμηρος υποκλοπών και εκβιασμών. Να θυμίσω με την ευκαιρία ότι η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, ήδη από τις εκλογές του 2012, και εδώ από το Αλκαζάρ της Λάρισας, είχε μιλήσει, αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή, για ναζιστική οργάνωση. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα άρχισε να «ξηλώνεται το πουλόβερ» της Χρυσής Αυγής και να αποδεικνύεται ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση", υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

"Είναι λάθος από αντιπολιτευτικό ζήλο η αξιωματική αντιπολίτευση να υιοθετεί την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη, υπονομεύοντας έτσι την ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος αλλά και το έργο της δικαιοσύνης. Και όλα αυτά τη στιγμή που η χώρα ετοιμάζεται να βγει στις αγορές, ίσως και πριν το Πάσχα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι πιάνουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού".