Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Διέξοδο από το μαύρο τούνελ των υποκλοπών που απειλεί να δημιουργήσει κλίμα αποσταθεροποίησης στη χώρα προσπαθεί να βρει η κυβέρνηση. Οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θέλουν να αφήσουν την πολιτική ζωή του τόπου να…άγεται και να φέρεται από τους υπόδικους της Χρυσής Αυγής που επιδιώκουν να θέσουν σε ομηρία το πολιτικό σύστημα.
 
Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι πρωτοφανή και δείχνουν ότι  στην ιστορία έχουν ρόλο και ξένα κέντρα, αλλά και παράκεντρα εντός της ΕΥΠ, που για μια ακόμη φορά αναστατώνουν τη χώρα που δίνει ένα αγώνα να σηκώσει κεφάλι και να βγει από τον οικονομικό βάλτο που βρισκόταν επί τέσσερα περίπου χρόνια.
 
Η κυβέρνηση, παραμονές της εξόδου της χώρας στις αγορές, και ενώ όλοι αναγνώριζαν, έστω και συγκυριακά λόγω ευρωεκλογών, τις καλές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και λίγα εικοσιτετραώρα πριν φθάσει στην Αθήνα, η Άνγκελα Μέρκελ, είδε να δέχεται καίριο πλήγμα.
 
«Ποιους εξυπηρετεί όλη αυτή η αναταραχή;» είναι το ερώτημα που τίθεται από μια σειρά κυβερνητικούς παράγοντες που μιλάνε ανοικτά για οργανωμένο σχέδιο ομηρίας της πολιτικής ζωής, ενώ παράλληλα εκβιάζονται και δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση.
 
Είναι σαφές, όπως λένε πολλοί, ότι η δημιουργία κλίματος αποσταθεροποίησης λειτουργεί ευθέως εις βάρος της χώρας, η οποία ήταν η μόνη σταθερά στην περιοχή, μετά τα όσα συμβαίνουν.
 
Τα όσα διαδραματίζονται συζητούνται ευρέως στις πρεσβείες των Αθηνών και οι εντεταλμένοι παράγοντες ενημερώνουν τις ξένες κυβερνήσεις για τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική ζωή τις τελευταίες ημέρες.
 
Ήδη υπάρχουν αρνητικά δημοσιεύματα από ξένα ΜΜΕ, ενώ την Παρασκευή φθάσαμε στο σημείο να ερωτάται (για να καταλάβετε τη ζημιά προκαλείται στη χώρα) ο Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος τύπου της Μέρκελ, εάν η Καγκελάριος θα έρθει τελικά στην Αθήνα λόγω της κυβερνητικής κρίσης…
 
Την ώρα που ο Πρωθυπουργός στέλνει μηνύματα ότι αυτός πολέμησε εξ αρχής τη Χρ. Αυγή, σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλο και δεν θα επιτρέψει ποτέ σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής», έκανε το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων σενάριο και φήμη περί δήθεν συνομιλίας ανώτατου κυβερνητικού λειτουργού με δικαστικό λειτουργό….
 
Στο Μέγαρο Μαξίμου η ατμόσφαιρα είναι βαριά, όσο και εάν επιχειρείται να μην συζητείται το θέμα, το οποίο όμως δεν κλείνει εύκολα…«Ο Μπαλτάκος έκανε ότι έκανε μόνος του, έφυγε από την κυβέρνηση, το θέμα τελείωσε…» λένε ανώτερες κυβερνητικές πηγές και προσπαθούν να ξορκίσουν τα μελλούμενα!
 
Ο φόβος όμως είναι υπαρκτός…