«Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει σε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά» απαντά στον πρωθυπουργό ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα real news, προειδοποιώντας πως οι προεδρικές εκλογές θα αποτέλεσουν το απώτερο όριο του βίου της, αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική.

Αποκλείει επίσης ένα σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ μετά τις ευρωεκλογές και καταγγέλει ότι η κυβέρνηση , μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, υιοθέτησε ένα σχέδιο προσεταιρισμού ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, στο οποίο ρόλο πρωταγωνιστή διαδραμάτισε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Αναφορικά με την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης, τονίζει: «Δεν αποτελεί ένα ξεχωριστό διαδικαστικό θέμα. Δεν είναι αυτόνομο πολιτικά. Συνδέεται με τις ασκούμενες πολιτικές και με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Επειδή λοιπόν οι πολιτικές είναι αυτές που είναι δεν εκτιμώ ότι μπορεί από την παρούσα Βουλή να συγκεντρωθεί απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 ψήφων για την εκλογή Προέδρου».

Για το σχήμα της Ελιάς, ο Φώτης Κουβέλης, διευκρινίζει: Η δημιουργία της Ελιάς υπακούει στην αντίληψη μιας διαχειριστικής Κεντροαριστεράς, ''βολικής'' θα έλεγα που θα σπεύδει ως πρόθυμος εταίρος στην εξυπηρέτηση και υλοποίηση πολιτικών με συντηρητικό πρόσημο. Εμείς δεν επιδιώκουμε να είμαστε η Κεντροαριστερά άλλοθι. Θέλουμε και προσπαθούμε να μετατοπίσουμε τον άξονα της πολιτικής ζωής προς προοδευτική κατεύθυνση».