Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Τίτλους τέλους στην υπόθεση Μπαλτάκου και στους εκβιασμούς της Χρυσής Αυγής, βάζει η κυβέρνηση, έπειτα από την πολιτική θύελλα που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του μαύρου βίντεο με τη συνομιλία του τέως γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Με τη προχθεσινή του παρέμβαση, έλεγαν κυβερνητικές πηγές στο newpost.gr, ο πρωθυπουργός θέλησε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όσους προσπάθησαν να βάλουν τη χώρα σε ομηρία και να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας, στην πιο κρίσιμη περίοδο που η Ελλάδα κάνει τη μεγάλη στροφή για έξοδο από την κρίση

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τα πράγματα είναι πολύ απλά και αυτό ήταν και το νόημα της δήλωσης του κ. Σαμαρά: Ο ίδιος και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε μια εγκληματική οργάνωση να καθορίζει την ατζέντα και τις τύχες των Ελλήνων πολιτών, που υπέστησαν τόσες θυσίες το τελευταίο διάστημα.

Με αυτή τη θέση ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου βάζουν τέλος και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή, για την ύπαρξη κι άλλων βίντεο. Είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν επέτρεψε και δεν θα επιτρέψει συμπεριφορές τύπου Μπαλτάκου και δήλωσε αποφασισμένος να μην αλλάξει εκατοστό την πορεία που έχει χαράξει.

Με βασικά όπλα τις θετικές ειδήσεις στην οικονομία, την επιστροφή στις αγορές και την έξοδο από την κρίση, η κυβέρνηση βγαίνει στην αντεπίθεση προκειμένου να αναστρέψει το κλίμα που δημιούργησε η υπόθεση Μπαλτάκου και να μην επιτρέψει να δημιουργηθεί οποιαδήποτε μη αναστρέψιμη ζημιά για τη χώρα, με δεδομένο ότι το πρώτο χαστούκι ήρθε χθες από τον Οίκο Moody’s.

Η αναβολή της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον διεθνή Οίκο για την 1η Αυγούστου, με την αιτιολογία της πολιτικής αστάθειας που προκάλεσε η συγκεκριμένη υπόθεση, αποδεικνύει ότι εκείνοι που ήθελαν να προκαλέσουν πρόβλημα στη χώρα το κατάφεραν. 

Παρόλα ταύτα η εξέλιξη αυτή αναμένεται να μην επηρεάσει την έκδοση του ομολόγου και την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο είναι χαρακτηριστική της ρευστότητας που υπάρχει αυτή τη στιγμή για τη χώρα. 
Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός συνέχισε και χθες ένα μπαράζ συναντήσεων με ξένους αξιωματούχους και επενδυτές στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το επιτελείο του προετοιμάζει πυρετωδώς και τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής, όπου η Γερμανίδα Καγκελάριος αναμένεται να φέρει συγκεκριμένα πολιτικά δώρα προς την κυβέρνηση που θα στηρίξουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας στους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, τα κυβερνητικά στελέχη θα συνεχίζουν να βγάζουν στη σέντρα, εκτός από τη Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ναζιστικό μόρφωμα, σημειώνουν, συνεχίζει την εγκληματική του δράση, γεγονός που φάνηκε και από τον τρόπο που μεθοδεύτηκε το συγκεκριμένο βίντεο, ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί ανοικτά τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και υπονομεύει την σταθερότητα της χώρας.