«Η ανανέωση που υπόσχεται ο κ. Βενιζέλος, είναι η αναπαλαίωση του ίδιου αντιλαϊκού δρόμου που οδήγησε στην κρίση και το λαό στην χρεοκοπία, φτιάχνεται απ’ τα ίδια υλικά και εν πολλοίς από τα ίδια πρόσωπα. Μόνο που αυτός ο δρόμος γίνεται ακόμα πιο αντιλαϊκός και βάρβαρος» τονίζει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του για τη διακαναλική συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Επίσης, επιρρίπτει «μεγάλες ευθύνες» στο ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, «όχι μόνο γιατί ανέχτηκαν πρόσωπα σαν τον κ. Μπαλτάκο σε κυβερνητική θέση, αλλά και γιατί οι κυβερνήσεις, στις οποίες συμμετείχαν και συμμετέχουν, παίρνουν αντιλαϊκά μέτρα και αντιμετωπίζουν με αυταρχισμό τις λαϊκές κινητοποιήσεις».

Το ΚΚΕ, τέλος, επισημαίνει ότι «τα λαϊκά στρώματα που ακολουθούσαν το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει ούτε πίσω να γυρίσουν, ούτε να παγιδευτούν σε ίδιας κοπής κόμματα ή σχήματα μιας χρήσης, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια των κομμάτων της ΕΕ. Να συμπορευτούν και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τις όποιες επί μέρους επιφυλάξεις τους».