Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Το μήνυμα πως ο ίδιος στέκεται υπεράνω όσων επιδιώκουν να τον αμφισβητήσουν θέλησε να στείλει χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας εμμέσως στους διαφωνούντες ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος. 

Ο κ. Βενιζέλος αντέδρασε με γέλια στα περί προσπάθειας να ανοίξει θέμα αλλαγής ηγεσίας και είπε ότι τα ακούει και τα διαβάζει, αλλά απλούστατα τα θεωρεί αστεία υπαινισσόμενος ότι κανείς δεν θα ήθελε να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να τραβάει όσα τραβάει ο ίδιος. 

Κάνοντας στροφή στην τακτική του απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεδίωξε να κατεβάσει απολύτως τους τόνους λέγοντας ότι δεν υπάρχει αντικείμενο για τέτοια εσωκομματική συζήτηση, ενώ ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός όσες φορές αναφέρθηκε στην στάση και τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού. 

Ο κ. Βενιζέλος έχει αποφασίσει μαζί με τους συνεργάτες του να "γειώσει" το πρόβλημα Παπανδρέου και ουσιαστικά να αφήνει αναπάντητες τις όποιες προκλήσεις δέχεται από τον εσωκομματικό του αντίπαλο. Αυτό τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Διότι μετά από την εκλογική αναμέτρηση σκοπεύει να περάσει στην αντεπίθεση και να δώσει μάχες για την παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εάν και εφόσον αμφισβητηθεί. 

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Βενιζέλου στον ρόλο του που τον περιέγραψε "πολυσύνθετο και ιστορικά προσδιορισμένο". Αν και απέφυγε να διασαφηνίσει τί εννοεί, έδειξε να ενοχλείται με όσους έχουν την άποψη ότι ο ρόλος του είναι να είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τελεία και τόνισε ότι τα κριτήριά του είναι εθνικά και παραταξιακά ευρύτερα

Όλα αυτά άνοιξαν έναν γύρο συζήτησης για το εάν ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει κάποια σχέδια για τον εαυτό του για το απώτερο μέλλον αλλά κανείς στο ΠΑΣΟΚ δεν ήταν σε θέση να έχει  άποψη επ' αυτού.