current views are: 1

7 Απριλίου 2014
Δημοσίευση04:16

«Η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή» λένε οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ εν όψη νέων αποκαλύψεων στο θέμα Μπαλτάκου. 

Δημοσίευση 04:16’
αρθρο-newpost

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ εν όψη νέων αποκαλύψεων στο θέμα Μπαλτάκου. 

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ εν όψη νέων αποκαλύψεων στο θέμα Μπαλτάκου. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα διαδραματίζονται  ανάμεσα στο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού  και  την Χρυσή Αυγή δεδομένου ότι  κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις των ακροδεξιών βουλευτών και δει του Ηλίας Κασιδιάρη. Και όλα δείχνουν ότι αυτές θα είναι πολλές και ανεξέλεγκτες. 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν πάντως ότι τυχόν νέες αποκαλύψεις γύρω από τον συνεργάτη του πρωθυπουργού θα φέρουν νέους κλυδωνισμούς στο κυβερνητικό σχήμα και άρα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια ενδεχόμενη προσφυγή σε τριπλές κάλπες.   

«Η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή έλεγαν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα .Όσο και να θέλουν να ξεφύγουν από το θέμα τα γεγονότα δεν τους αφήνουν. Και ίσως για πρώτη φορά να έχει διαταραχθεί επί της ουσίας η κυβερνητική συμμαχία ,αφού παρά τις δηλώσεις του  Ευάγγελου Βενιζέλου τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένα για την πορεία αυτής της συνεργασίας. Τρέμουν την ταύτιση και την  συμπόρευση τους με τα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ.» 

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν ακόμα  ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και άλλες κασέτες  με συνομιλίες του Παναγιώτη  Μπαλτάκου με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής αφού τις μεταξύ τους συνομιλίες τις έχει παραδεχθεί και ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά  . Εκτιμούν λοιπόν ότι η επικοινωνιακή  προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση προκειμένου να πειστούν οι πολίτες ότι η χώρα θα βγει στις αγορές και άρα η κρίση τελειώνει είναι μάταιη. 

Επί της ουσίας αυτού του επιχειρήματος λένε ακόμα ότι οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που άφησε  ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού τα επόμενα δύο χρόνια ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο κουρέματος , ήταν το κερασάκι στην τούρτα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδείξει ότι όλα πηγαίνουν μια χαρά.   

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός απαντώντας μάλιστα σε όσα είπε ο  Γερμανός αξιωματούχος είπε ότι «ο κ. Σόιμπλε έχει μεγάλο θράσος που μιλάει για «επιτυχία των μνημονίων» ενώ  απευθύνεται σε έναν λαό που έχει εξαθλιωθεί στη μεγάλη του πλειοψηφία τα τελευταία 4 χρόνια και επανέλαβε ότι η χώρα δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων.» 

Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα τα στελέχη της αντιπολίτευσης  θεωρούν η επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ μάλλον κακό κάνει πάρα καλό. «Όσο και να θέλει να προσφέρει σανίδα σωτηρίας στον φίλο της Αντ. Σαμαρά η Γερμανίδα Καγκελάριος, τα γεγονότα είναι τόσο καθοριστικά και η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην χώρα τόσο νοσηρή που δύσκολα τα πράγματα θα αλλάξουν. Όσοι ακόμα πιστεύουν ότι με ευχολόγια και υποσχέσεις η κυβέρνηση μπορεί να διατηρηθεί στην εξουσία κάνουν λάθος. Και αυτό θα το αντιληφθούν σύντομα.»


σχετικα αρθρα