current views are: 1

7 Απριλίου 2014
Δημοσίευση05:09

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Να αφήσουμε πίσω τον Καμίνη μαζί με τα μνημόνια και την εποχή της κρίσης

«Να αφήσουμε πίσω τον κ. Καμίνη μαζί με τα μνημόνια και την εποχή της κρίσης» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος. 

Δημοσίευση 05:09’
αρθρο-newpost

«Να αφήσουμε πίσω τον κ. Καμίνη μαζί με τα μνημόνια και την εποχή της κρίσης» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος. 

«Να αφήσουμε πίσω τον κ. Καμίνη μαζί με τα μνημόνια και την εποχή της κρίσης» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος. 

«Η Αθήνα είναι ένας μεγάλος πολιτισμικός, αρχαιολογικός, κήπος. Μπορεί ξανά να σηκωθεί στα πόδια της, να πάμε σε μια καινούργια εκκίνηση, να ξαναβρούμε τον αθηναϊκό τρόπο ζωής, να ξαναβρούμε το στόχο μας, να κάνουμε την Αθήνα την πόλη που κάποτε όλοι ζήλευαν για τον τρόπο ζωής που εμείς είχαμε επιλέξει» σημειώνει ο κ. Σπηλιωτόπουλος. 

Περιγράφοντας το όραμά του για την Αθήνα ο κ. Σπηλιωτόπουλος τονίζει ότι «όλη η Αθήνα μπορεί να γίνει μία γειτονιά, όχι χωρισμένη σε γκέτο, αλλά ένας απέραντος κήπος πολυπολιτισμικός, ένας απέραντος κήπος αρχαιοτήτων, να υπάρχουν περίπατοι πολιτισμικοί, και να μπορούν οι επισκέπτες να έρχονται, γοητευμένοι από τον Αττικό ουρανό, κι απʼ το κλίμα μας και πραγματικά να γεύονται την Αθήνα, νʼ αφήνουν το πολύτιμο συνάλλαγμά τους κι η Αθήνα να ζει μʼ αξιοπρέπεια απʼ αυτό. Ο δικός μου ο στόχος είναι να κάνω την Αθήνα ξανά αυτό που ήτανε. Δηλαδή μία ʽολική επαναφοράʼ. Ένα σημείο εκκίνησης και πάλι προκειμένου η Αθήνα να ξαναγίνει μία πόλη υποδειγματική».

Στο πλαίσιο αυτό προτείνει «η λεωφόρος Πειραιώς να μετατραπεί σε λεωφόρο Μοντέρνας Τέχνης. Υπάρχει αυτή τη στιγμή όλη η δυνατότητα αυτής της μετατροπής, με Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, με το να μεταφερθεί εκεί το υπουργείο Πολιτισμού, είναι εκεί το Ίδρυμα Κακογιάννη, υπάρχουν αίθουσες με καινούρια εκθέματα. 

Αυτά μπορούν να γίνουν, είναι στόχος εφικτός και δεν θέλουν πόρους. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αμφισβητεί έντονα ότι οι Αθηναίοι είναι ικανοποιημένοι με τον κ. Καμίνη. Αν ήταν ικανοποιημένοι οι Αθηναίοι δεν θα ζητούσαν σε ποσοστό 66% να φύγει ο κ. Καμίνης. Η απογοήτευση των πολιτών της Αθήνας είναι η μεγαλύτερη από οποιονδήποτε άλλο Δήμο όπως εκφράζεται δημοσκοπικά σε σχέση με όλους τους ενεργεία δημάρχους. Έχει το πιο αρνητικό ρεκόρ» τονίζει και προσθέτει, ερωτηθείς για τα πεπραγμένα του απερχόμενου δημάρχου: «Μʼ έχει θυμώσει το γεγονός ότι διαρκώς κουνάνε το δάκτυλο στην Αθήνα και διαρκώς κάποιοι, όπως η σημερινή δημοτική αρχή κατεβάζουν τον πήχη πάρα πολύ χαμηλά. Ο πήχης δεν πρέπει να είναι χαμηλά, δεν πρέπει να κοιτάμε τι δεν έχουμε κάνει, πρέπει να κοιτάμε τι έχουμε κάνει. Όταν δεν υπάρχει έργο, τότε προφανώς δεν κόβεις κορδέλα. Αλλά την ανυπαρξία δεν την κάνεις έργο. Την απουσία δεν την κάνεις πολιτική». 

Αναφερόμενος στον Νικήτα Κακλαμάνη ο κ. Σπηλιωτόπουλος τονίζει: «Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρει τις σωστές αποφάσεις. Εγώ θα ήθελα να του κάνω πάντως μία ερώτηση: Αν είναι ικανοποιημένος με τη σημερινή δημοτική αρχή; Αν είναι ικανοποιημένος τότε στο χώρο μας μπορεί να αφεθεί στην πολυδιάσπαση. Αν δεν είναι και αν στόχος του είναι να αλλάξουμε σελίδα τότε κατά τη δική μου εκτίμηση πρέπει να το ξανασκεφτεί και να πάρει άλλες αποφάσεις, που να βοηθούν να πάμε μπροστά». 

Στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού ο κ. Σπηλιωτόπουλος τονίζει: «Υπάρχει υποκρισία από τη σημερινή δημοτική αρχή. Υπεκφεύγει, κρύβεται, δεν θέλει να πάρει αποφάσεις γιατί πίσω από όλα αυτά υπάρχει μία ατζέντα για να γκρεμιστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Εγώ ξεκάθαρα είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτό. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού που είναι στην καρδιά της πόλης, κοντά στο σπίτι μου, είναι δεμένο με τις ιστορικές μνήμες της Αθήνας, είναι δεμένο με την ιστορία της πόλης. Και η ιστορία και η μνήμη της πόλης ούτε διαγράφεται ούτε γκρεμίζεται. Αναπλάθεται, επανακινείται και είναι χώρος δημιουργίας. Και αυτό λέω ότι θα κάνω τα πάντα ώστε το σχέδιο του κ. Καμίνη να μην περάσει. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει δικό του γήπεδο και από τη στιγμή που δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για ένα καινούργιο γήπεδο, το γήπεδο θα είναι στην Αλεξάνδρας. Πρέπει να βοηθήσουμε την ανάπλαση της γύρω περιοχής με τα Κουντουριώτικα, αλλά και τις πολυκατοικίες στα παλιά Προσφυγικά.


σχετικα αρθρα