Σοκαρισμένη δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή για την υπόθεση Μπαλτάκου και τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη

«Αυτό που έκανε ο κ. Μπαλτάκος αποτελεί προσβολή προς τον πρωθυπουργό Σαμαρά και για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εκτελεστικός Διευθυντής της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος πρόσθεσε ότι «αν και η συνάντηση του με στέλεχος της Χρυσής Αυγής προκαλεί από μόνη της, η έκφραση συμπαράστασης του για το κόμμα –στην πραγματικότητα για την εγκληματική αυτή οργάνωση, όπως την χαρακτήρισε η κυβέρνηση-, είναι απίστευτη».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στο βίντεο, ο Μπαλτάκος λέει στον Ηλία Κασιδιάρη, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ότι ο πρωθυπουργός κίνησε τη διαδικασία έρευνας εναντίον της για να έχει πολιτικό κέρδος. Στην απ' ότι φαίνεται φιλική συνομιλία, ο Μπαλτάκος αναφέρεται στην υπόσχεση του κ. Σαμαρά να «ξεριζώσει» τη Χ.Α. όταν μίλησε στα μέλη της AJC στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο».

Η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή πάντως υπογραμμίζει σχετικά με τον Πρωθυπουργό πως «το περιστατικό αυτό πρέπει να προκάλεσε πραγματικό σοκ για τον πρωθυπουργό Σαμαρά, ο οποίος έχει δείξει ισχυρή ηθική και πολιτική ηγεσία στην αντιμετώπιση της Χ.Α. Την ίδια στιγμή είμαστε ενθαρρυμένοι με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, το δικαστικό και νομοθετικό σώμα θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τη Χ.Α., ο ρατσισμός και η ξενοφοβία της οποίας απειλούν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα».