Κατώτερο των περιστάσεων χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τον τέως Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι αυτό που έκανε είναι απαράδεκτο και για αυτό τον λόγο απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση. «Το θέμα θεωρείται λήξαν. Απο εδώ και πέρα είναι δουλειά της δικαιοσύνης», επισήμανε ο κ. Κεδίκογλου. 

Μάλιστα ο κ. Κεδίκογλου στράφηκε κατά της Χρυσής Αυγής για την οποία ανέφερε ότι «δεν θα παίξουμε το παιχνίδι μίας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προσπαθεί να επιβάλει τη δική της ατζέντα, απειλώντας και εκβιάζοντας με προϊόντα εγκληματικών ενεργειών».

Όπως είπε η κυβέρνηση έχει μία πολύ σοβαρή αποστολή, αφού είμαστε στην καθοριστική φάση που η χώρα βγαίνει από την κρίση και πληθαίνουν τα σημάδια ότι η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διακινδυνεύσει την πορεία της χώρας σε αυτή τη φάση», τόνισε. 

Σε ερώτηση του κ. Παπαδάκη για το αν υπάρχουν και άλλοι «Μπαλτάκοι» στην κυβέρνηση ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε στην προειδοποίηση του Πρωθυπουργού. «Η προειδοποίηση του Πρωθυπουργού ήταν σαφής. ποιος δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, φεύγει από την κυβέρνηση» τόνισε.