Δεν πρόκειται να μπω σε συγκυβέρνηση με Σαμαρά και Βενιζέλο ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Δεν μπαίνω σε συγκυβέρνηση ούτε με Σαμαρά ούτε με Βενιζέλο» επισήμανε διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια και τονίζοντας ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπαναχώρησε και από τη συμφωνία για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. «Η κυβέρνηση έχει κάνει δεξιά, βαθιά συντηρητική στροφή» εξήγησε ο κ. Κουβέλης. 

Αναφερόμενος στην υπόθεση Μπαλτάκου ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι το θέμα δεν έχει κλείσει εξηγώντας ότι ο Παναγιώτης Μπαλτάκος δεν συνιστά μεμονωμένη περίπτωση στην κυβέρνηση. 

Μάλιστα όπως είπε οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές. «Είχε δημιουργηθεί ένταση στις σχέσεις μας... σε συζήτηση για την τροπολογία για τη μουσουλμανική μειονότητα μού είχε δηλώσει “όπως εσείς στο DNA σας έχετε τα εργασιακά εμείς έχουμε τα εθνικά“» ανέφερε.

«Για τον αντιρατσιστικό νόμο ήταν προεξάρχουσα η παρουσία Μπαλτάκου, συντάξαμε πρόταση νόμου που υιοθετούσε το σχέδιο νόμου Ρουπακιώτη και έκανε πίσω» εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Ωστόσο όπως είπε «δεν έγινε από εμένα η επιλογή του γγ. της κυβέρνησης, κατά συνέπεια υπάρχει ζήτημα πώς επιλέγεται ένας γγ. όταν έχει συγκεκριμένο αποτύπωμα πολιτικής συμπεριφοράς, εγείρεται πολιτικό ζήτημα».

Όσον αφορά στην Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέστησε δε σαφές ότι «εγώ δεν θα κάνω συνομιλητή μας τη ΧΑ, περιβάλλω με απόλυτη εμπιστοσύνη τους έλληνες δικαστές (…) η ΧΑ προσπαθεί να χτυπήσει την ελληνική Δικαιοσύνη». 

Τέλος, ο κ. Κουβέλης προσπάθησε να δώσει τέλος και στα σενάρια για υποψηφιότητα του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών και δεν μπορούμε να μιλάμε επί μη πραγματικών στοιχείων. «Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τέλεια και παύλα», είπε.