Επί τάπητος θα τεθούν οι αποκρατικοποιήσεις αλλά και τρία ακόμη νομοσχέδια, στο  Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Ειδικότερα, πρώτο θα συζητηθεί  το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, αρμοδιότητας του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Γιάννη Ραγκούση.

Το επόμενο νομοσχέδιο αφορά την "αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, και την σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις" αρμοδιότητας του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Στην αρμοδιότητα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης , Κώστα Σκανδαλίδη, εμπίπτει το τρίτο νομοσχέδιο που αφορά “τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό”, ενώ το τέταρτο και τελευταίο νομοσχέδιο της αυριανής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου, και αφορά την “Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις”.

Νωρίτερα,και συγκεκριμένα στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, όπου θα συζητηθούν θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Τ. Μπιρμπίλη, Δ. Ρέππας, Π. Γερουλάνος, Χ. Παμπούκης και Κ. Σκανδαλίδης.