Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Αφού ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών με το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης πάει στις Βρυξέλλες. Ήδη έχουν κλειστεί οι πρώτες συναντήσεις που είναι σημαντικές στη βελγική πρωτεύουσα. 

Ο κος Θεοδωράκης λοιπόν θα συναντηθεί με τον υποψήφιο των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την Κομισιόν τον Μάρτιν Σούλτς. Με τα δημοσκοπικά δεδομένα να κρατούν ψηλά το Ποτάμι ,οι ευρωβουλευτές του κόμματος αποτελούν μήλον της έριδος για κάποιες ευρωομάδες. Επίσης ο κος Θεοδωράκης θα συναντηθεί και με τον Χάνες Σβόμποντα τον επικεφαλής της ευρωομάδας των σοσιαλιστών στην ευρωβουλή. 

Η συνάντηση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα είναι η πρώτη φορά που οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές θα έχουν τόσο λίγους εκπροσώπους από την Ελλάδα.

Όμως ο κος Θεοδωράκης επειδή θέλει να έχει ανοιχτές όλες τις επιλογές του θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων- Δημοκρατών Γκι Φερχόφσταντ, ο οποίος ψάχνει εναγωνίως συμμάχους και πρόθυμους να ενταχθούν στην ευρωομάδα του. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δε θα μείνει εκεί καθώς θα συναντηθεί και με την επικεφαλής των Πρασίνων Ρεμπέκα Χάρμς. Οι οικολόγοι πράσινοι που είχαν έναν ευρωβουλευτή τώρα δε φαίνεται να έχουν τύχη να εκλέξουν οπότε και για αυτούς ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι ευρωβουλευτές του ποταμιού θα ήταν μια εξαιρετική λύση. 

Μαζί του στις Βρυξέλλες θα βρεθούν και δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές ο Νίκος Γιατρόμανωλάκης υπεύθυνος της καμπάνιας και ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός που είναι απο τους λίγους που ξέρουν τόσο καλά την Ευρώπη καθώς επί χρόνια παρουσιάζει μια εκπομπή με αποκλειστικό περιεχόμενο την ευρωπαϊκή ένωση.