current views are: 4

7 Απριλίου 2014
Δημοσίευση10:42

Φαήλος Κρανιδιώτης: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές

Απέσυρε o Φαήλος Κρανιδιώτης την υποψηφιότητά του για τις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. 

Δημοσίευση 10:42’
αρθρο-newpost

Απέσυρε o Φαήλος Κρανιδιώτης την υποψηφιότητά του για τις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. 

Απέσυρε o Φαήλος Κρανιδιώτης την υποψηφιότητά του για τις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία

Όπως αναφέρει στο Facebook «τις τελευταίες μέρες παρακολούθησα, κι εσείς μαζί, ένα εμετικό συκοφαντικό παιχνίδι με στόχο εμένα αλλά κυρίως την παράταξη και τον Πρόεδρο της, με επίκεντρο την ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου για την Ευρωβουλή. Λες και δεν είναι οι ψηφοφόροι, ο λαός που θα αποφασίσει ποιος θα εκλεγεί και ποιος όχι».

Όπως υπογραμμίζει «η αντζέντα που παίζουν οι ιδεολογικοί μας αντίπαλο είναι η ταύτιση κάθε εθνικής φωνής με τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά και η επιβολή, ξανά, των γνωστών ενοχών στην παράταξη για ζητήματα που ποτέ δεν μας αφορούσαν ούτε και μας αφορούν. Κάθε πολιτική, που αφορά πχ το πρώτο δικαίωμα των πολιτών, την ασφάλεια, ή την καταστολή της λαθρομετανάστευσης, βαφτίζεται «ακροδεξιά», αν και είναι απλώς λογική κι αναγκαία για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα».

Καταλήγει δε πως «γι’ αυτό λοιπόν, ώστε να διευκολυνθούν άπαντες, σας ανακοινώνω πως δεν θα είμαι υποψήφιος και θα μείνω συνεπής στις ιδέες μου, ζώντας σύμφωνα με αυτές και λέγοντας πάντα την αλήθεια. Είναι κι εύκολη δουλειά. Πάντα θυμάσαι τι είπες και δεν χρειάζεται να σκαρφίζεσαι δικαιολογίες».

 

 

 

Η υποψηφιότητα του κ. Κρανιδιώτη είχε προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παίρνει θέση στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε και να διευκρινίζει πως «εμείς δεν κάνουμε ιδεολογικό έλεγχο της Νέας Δημοκρατίας, εμείς κάνουμε έλεγχο της προγραμματικής συμφωνίας και της φυσιογνωμίας της Κυβέρνησης». 

Ο κ. Πρωτόπαππας πάντως είχε ευθέως ταχθεί κατά της υποψηφιότητας Κρανιδιώτη υποστηρίζοντας πως  «καλό θα ήταν να μην είναιστο ευρωψηφοδέλτιο», 
ενώ έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξυ της Αφροδίτης Αλ Σαλεχ και του κ. Κρανιδιώτη τόσο στο twitter όσο και σε τηλεοπτική εκπομπή. 

«Ηρεμήστε κ. Κρανιδιώτη δεν θα σας κόψουμε από ευρωβουλευτή» είπε η κυρία Αλ Σάλεχ, με τον κ. Κρανιδιώτη να της απαντά: «Θέλετε και μια πίτσα να σας στείλουμε; Καφέ»; Και ο διάλογος συνεχίστηκε:

-Αλ Σάλεχ: Κύριε Κρανιδιώτη, συγκρατηθείτε πρωί πρωί.

-Κρανιδιώτης: Εσάς σας βλέπω να ενοχλείστε.

-Αλ Σάλεχ: Συγκρατηθείτε, δεν θα σας κόψουμε από ευρωβουλευτή.

-Κρανιδιώτης: Είναι πολύ αστείο αυτό που λέτε.

-Αλ Σάλεχ: Λέμε ότι δεν θα βοηθούσε, δεν είναι καλή ιδέα, συμβουλευτικά.

-Κρανιδιώτης: Κι εσείς ποιοι είστε που λέτε αυτά;


σχετικα αρθρα